Elhagyta eddigi székházát a Design Terminál és ideiglenesen a Kálvin téren lelt otthonra. A hamarosan új arculattal jelentkező intézmény életében nem csupán a költözés az egyedüli fontos változás.

Az egyre több kreatívipari vállalkozást mentoráló, egyúttal évi közel 400 szakmai eseményt szervező DesignTerminál kinőtte Erzsébettéri központját. Az új, nagyobb közösségi és irodateret első lépésben a Kálvintéren, a LEVES.

szomszédságában rendezték be.

Az ideiglenes állomáshely dekorációja Blik Dani és Dukai István graffitisek munkáját dicséri. Többek között a Jeep régi reklámszlogenjét ("The things we make, make us") és HerbKelleher, a legendás Southwest légitársaság alapítójának szófordulatát ("We have strategic plan. It’s called doing things") festették a falakra. Az előző bérlő egy antik pianinót is a helyszínen hagyott – a beköltözők legnagyobb örömére, ugyanis a csapatból többen is profin kezelik a billentyűket.

Nemcsak a székhelyváltás jelent újdonságot a DesignTerminál életében. Hamarosan megújul az arculat és új jogi formát kap az intézmény: közhasznú nonprofit szervezetként működik tovább kormányzati, valamint piaci támogatással. Érdekesség, hogy a kezdő vállalkozások körében évek óta népszerű mentorprogram is új hangsúlyt kap: mostantól a közösségi értéket teremtő (például az egészségügy, az oktatás, a közlekedés vagy a zöldenergia területén működő) startup vállalkozásokra fordítják a legnagyobb figyelmet.

A Kálvin téri iroda immár elég nagy lesz ahhoz, hogy a Design Terminál csapata mellett a mentorált vállalkozásoknak is helyet biztosítson, emellett bőven jut hely a különböző workshopok és tréningek számára. Közben elindult a Design Terminál új, végleges központjának tervezése is.
Design Terminál
Cím:

1053 Budapest, Kálvin tér 3.
Facebook