Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

shopping

Szendrey Júlia gyűrűjéhez egy applikáció vezet el a Múzeumok Éjszakáján

A Petőfi Irodalmi Múzeum számos izgalmas programja mellett a 2016-os Múzeumok Éjszakájára a Mistory mobilos applikációval hív interaktív budapesti kincskereső sétára.

Az 1800-as évek egyik legromantikusabb szerelmi történetének titkos részleteit fedezhetjük fel a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Mistory közös, a Múzeumok Éjszakájára kifejlesztett játékával. A PIM-nek mindig is fontos célkitűzése, hogy 21. századi eszközökkel és ötletekkel próbálják a ma emberéhez közelebb hozni a kultúrát, azon belül is legfőképpen magyar irodalomtörténetet. A legkézenfekvőbb eszköz erre természetesen az okostelefon.

A Mistory 2015 óta foglalkozik GPS-alapú, internet nélkül is működő városi kincskereső/kódfejtő játékokkal, és most külön a Múzeumok Éjszakáján debütál a reformkori belvárosra hangolt interaktív séta, amely lépésről lépésre haladva göngyölíti fel Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szerelmének lehetséges sztoriját. A séta körülbelül 45 perces, a múzeumból Júlia indítja útjára a felfedezőket, akik nemcsak a pár mindennapjaiba "látnak majd bele", hanem számos olyan feltételezett titokba is belefuthatnak, melyekről eddig lehet nem is hallottak.

Az applikációt kizárólag ezen a napon lehet ingyenesen letölteni (a Google Play áruházból) , akik pedig sikeresen végigcsinálják a Szendrey Júlia és Petőfi Sándor szerelmét bemutató sétát, 2x2 belépőt is nyerhetnek a PIM Nyári Fesztivál 2016-ra.

Hasonló tartalmak

Shopping Gasztró

tMK & Friends XMAS Shopping & Brunch

Egy újabb repertory shoppingra készülhetünk a pesti oldalon, méghozzá egy olyan izgalmas és tágas helyszínen, mint a Kastner Kommunity, ahol december 16-án és 17-én várnak egy kellemes hangulatú karácsonyi shoppingra. A Kastner Kommunity egy találkozóhely, kávézó, közösségi- és munkatér, galéria, ahol érdemes a karácsonyi ajándékok beszerzését összekötni egy brunch-csal is.

Shopping

Resident Art Galéria: New Kids on the Wall

A 2018-ban debütáló Resident Art Fair kortárs képzőművészeti vásár immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre. Ahogy arra a vásár címe is utal, a kurátorok, Bánki Ákos és Schneller János ezúttal a pályakezdő képzőművészekre helyezték a hangsúlyt. A rendszeresen kiállító művészek mellé közel 40 új kiállítót hívtak meg, akik nagy része még soha nem szerepelt képzőművészeti vásáron, sőt legtöbbjük most debütál a kortárs műkereskedelmi piacon, azaz épphogy csak elkezdte művészi pályafutását. A december 14. és 22. közt látogatható vásár lehetőséget teremt a fiatalok számára egyfelől a bemutatkozásra, másfelől műveik értékesítésére.

Újra az Advent Bazilika lett Európa legjobb karácsonyi vására, immár 4. alkalommal

?>

Negyedik alkalommal szavazták meg Európa legjobb karácsonyi vásárának a Szent István-bazilika előtt található forgatagot. Gratulálunk!

Sörös szaloncukrot a fára, sörcsomagot a fa alá! – A Beerselectionben jártunk

?>

Karácsony közeledtével érdemes beugrani a Beerselectionbe, mert számos sörválogatással, sőt még sörös szaloncukorral is készülnek az ünnepekre!

Neked ajánlott

A