Nyár végére egy új skateparkot adnak át a Boráros téren, a Petőfi híd alatt, ahol szabadon gyakorolhatnak majd az extrém sportok kedvelői.

Sok konfliktust szül, amikor egy frissen felújított közteret az átadás után elkezdenek használni és koptatni a gördeszkások és a BMX-esek, de ezeket a sportokat űzőknek sincs túl sok lehetősége a városban gyakorolni és kikapcsolódni sporteszközükkel. Ezért is tartjuk jó ötletnek, hogy egy híd alatti területet adnak majd át nyár végén az extrém sportágak kedvelőinek, ahol a járókelőket nem fogja majd zavarni az ismétlődő gyakorlás, a félcsövezés és a grindolás.

A Magyar Freestyle BMX Egyesület oldalán egy izgalmas közleményre bukkantunk, a szervezet még pár éve felhívta a városvezetés figyelmét arra, hogy kevés lehetőség adódik a fővárosi extrém sportolóknak a gyakorlásra és fejlődésre. Egy pályázat keretében pedig egy IX. kerületi tervezőirodával együttműködve meg is terveztek egy pályát a Petőfi híd pesti hídfője alá.

Az a maga valójában akkor nem valósult meg, de azóta az Orange Ramps-szel konzultálva alkottak egy új pályatervet, és ennél már a rolleresek, deszkások igényeit is figyelembe vették. Most pedig, hogy a Nehru-part is megújul, augusztus 17-én adják majd át a híd alatti, Boráros téri skateparkot.