Egy különleges flashmobra kerül sor június 23-án, ezen az estén fényképezőgép-villanásokkal szeretnék perceken át bevilágítani a szervezők a Gellért-hegyet.

Egy különleges fényjátékra toboroznak embereket, bárki részt vehet a Gellért-hegy pár percen át tartó "bevilágításában". "Milyen lenne, ha több százan egyszerre villantanánk vakuval, pár percre fénybe borítva ezzel a Gellért-hegyet? Szerintünk a legnagyobb flash a budapesti nyárban! Csatlakozz az eseményhez, világosítsuk fel együtt a hegyet! – szól a felhívás a szervezőktől. Az ötlet onnan ered, hogy a Gellért-hegyen sétálva számtalan vakuzó turistát láthatunk. Ha este felnézünk a hegyre a rakpartról, sokszor láthatjuk a vakuvillanásokat, ahogy a turisták éppen a várost fényképezik a Citadella tövéből.

Akinek tehát van kedve, az felsétálhat a hegyre a fényképezőgépével, hogy elkattintson egy képet a rakpart felé! Ha nincs gépe vagy inkább a túloldalról venne ebben részt, annak azt javasolják, hogy a Duna pesti partjáról nézze, ahogy pár percig úgy világít a hegy, mint egy csillagszóró. A flashmobot (ami ezúttal tényleg egy flash lesz) egyetlen alkalomra tervezik, közvetlenül napnyugta után, június 23-án, csütörtökön, 20:45-től 20:55-ig.
Mivel a Gellért-hegy több gyalogúton bejárható, a szervezők a pesti oldal felé néző, Szent Gellért térről induló és a Citadelláig tartó utakat javasolják, ugyanis ezek látszódnak majd a legjobban a túloldalról. De a lényeg, hogy 20:45-re mindenki készen álljon a villantásra!

A szervezők kérése az, hogy legalább 5-10 perc folyamatos fényáradat jöjjön a fényképezőgépekből, hogy legyen idejük megörökíteni az akciót. Ha pedig valaki csak nézni szeretné a fényhatást és a végeredményre kíváncsi, akkor a legcélszerűbb a Duna pesti partjáról, az Erzsébet híd és a Petőfi híd által határolt területről tenni ezt, a Közgáz és a Bálna környékéről. (Rossz idő esetén a flashmobot egy nappal később, pénteken tartják meg.) Részletek itt és itt.