Körülbelül egy éve indult útnak a School Bus, az amerikai stílusú mozgóbüfé, amely az ideje nagy részében a MOME kampuszán parkol. A helyen a klasszikus amerikai street foodokat, többek között hamburgert, szendvicset, tortillát ehetünk, de akkor is ideális helyszín, ha egy nyugodt kávézásra vagy koccintásra vágyunk. Nyakunkba vettük a budai dombokat, és leteszteltük.

A manapság kimondottan népszerű food truckok esetében a verseny nem arról szól, hogy kié megy gyorsabban, hanem hogy ki tud egyedibb ötlettel előállni dizájn, illetve street food téren. A MOME kampuszán parkoló School Bus elég erős versenyzőnek számít a városban, ugyanis a klasszikus amerikai iskolabuszok látványa nem számít mindennapinak a budapesti utcákon.

A tengerentúlról származó járművet 3 éve hozták át Magyarországra, utána pedig hosszú hónapokon át építgették, mire elkészült, a mozgóétterem-projekt pedig körülbelül egy éve indult el.

A kívülről klasszikus sulibusznak tűnő járműben egy rockabilly bárra hajazó étkezde, illetve egy konyha található, utóbbiban készülnek a klasszikus és az újragondolt street food fogások. Az étlapon hamburgerek (Chipotle cheeseburger - 990 Ft, Bacon-BBQ Burger - 1090 Ft, Vegaburger - 990 Ft,), toastok (sajtos - 290Ft, padlizsánkrémes - 390 Ft, Bacon-cheddar - 390 Ft, Bacon-tojás-cheddar - 490 Ft), saláták, tortillák (Omlett Wrap - 690 Ft, Vega Wrap - 790 Ft, Pulled Pork Wrap - 950 Ft, Quesadilla - 1290 Ft), illetve szendvicsek (padlizsánkrémes - 590 Ft, bacon-tojás - 690 Ft, Cuban - 950 Ft).

Mi egy Pulled Pork hamburgert kóstoltunk, ami egy lassú tűzön készült, fűszeres pácban érlelt BBQ-szószos sertéslapocka, ez ropogós buciban, amerikai káposztasalátával érkezik, és rendkívül laktató. Azt hallottuk, hogy az egyik legnépszerűbb fogás a MOME-n tanuló diákok körében a toast. A fiatalokra való tekintettel egyébként igyekeznek az árakat a lehető legalacsonyabban tartani.

A School Bus nem csak azok számára elérhető, akik az egyetemre járnak: hétfőtől péntekig 8-20 óra közt, szombatonként pedig 11-től 16 óráig bárki besétálhat, ezenkívül a busz rendezvényekre is ki szokott települni, legközelebb május 6-tól 8-ig a Food Truck Show-n lehet majd látni.

Cím: 1121 Budapest, Zugligeti út 9. (MOME "B" épület)
Facebook