2015 júniusában indult el a Brain Bar Budapest, amely az ember és a gép közötti határokat vizsgálta a világ élvonalbeli véleményvezéreivel. Az idei témák között olyan kérdések szerepelnek majd, mint a Föld és a világűr, a robotok és a kreativitás, a természetes és a mesterséges intelligencia, a gazdaság és a biológia, a tudás és az információ, a háborúk és a videojátékok kapcsolata, valamint Magyarország és Európa jövője.

Idén júniusban ismét lesz Brain Bar Budapest, ahol a nemzeti kultúránkat befolyásoló új ipari forradalom, illetve az ezzel járó technológiai átalakulás okozta politikai, társadalmi és gazdasági változások lesznek a fókuszban. A témák között szerepel majd a Föld és a világűr, a robotok és a kreativitás, a természetes és a mesterséges intelligencia, a gazdaság és a biológia, a tudás és az információ, a háborúk és a videojátékok kapcsolata, valamint Magyarország és Európa jövőképessége.

A fesztivál idei vendégei közt köszönthetjük Chris Hadfieldet, a világ kedvenc asztronautáját, a Nemzetközi Űrállomás egykori parancsnokát, Ugron Zsolna írót, Tim Harford világhírű brit közgazdászt, Santieri Koivistot, a Minecraft for Education oktatási eszköz megalkotóját, Virginia Postrel kaliforniai filozófust, Fürjes Balázs kormánybiztost, Budapest olimpiai pályázatának megálmodóját, Viktoria Krakovna, a Future of Life Institute alapítóját, Grover Norquist, az amerikai Republikánus Párt fenegyerekét, Besenyei Pétert műrepülő világkupagyőztest és további félszáz rendkívüli személyiséget.

A Google által szponzorált eseményre a Brain Bar Budapesthonlapján lehet jegyet venni, a szervezők a tavalyi évhez hasonlóan, limitált mennyiségben idén is ingyenes belépést biztosítanak a diákok és tanárok számára.