Ha magyar divattervezésről van szó, nem panaszkodhatunk, hiszen elég jól el vagyunk látva tehetséges dizájnerekből, akik sikeresen menedzselgetik márkájukat, és nem egy közülük hűséges törzsvásárlói körrel is rendelkezik, már ami a női vonalat illeti. A férfiak kicsit mostohább bánásmódban részesültek – eddig. Ugyanis most debütált a GRANDPA menswear első kollekciója, melynek célja, hogy minőségi és stílusos ruhadarabokkal lássa el az urakat, és nem csak a nagypapákat.

A márka alapítója Nagy Annamari, aki a Mod’Arton kezdett el ismerkedni a divattervezéssel, majd miután végzett, Párizsban folytatta tanulmányait. Itt született meg a GRANDPA ötlete is, a diplomamunkája tervezése során. Mint mondta, minden kollekciót valamilyen szakma inspirál. A most bemutatott 2016-os őszi-téli ruhatár megálmodásánál például a karosszérialakatos mesterségből merített, mellyel egyébként édesapja is foglalkozik. A szakmához való kötődés visszaköszön a színhasználaton és a munkaruhákra emlékeztető egyenes szabásvonalakon, sőt, még a kiegészítőkön is. A bakancsok például nem csak emlékeztetnek a munkavédelmi lábbelikre, de egy ilyeneket gyártó cég közreműködésével készültek.

Ami az anyaghasználatot illeti, hangsúlyos a farmer és a pamut, de a kordbársony is sűrűn felbukkan a kollekcióban. A pulóverek kézzel kötöttek, a táskák és cipők pedig bőrből készülnek, így valóban elmondható, hogy a természetes anyagok dominálnak. És bár találunk sötétkék szerelőoverallt a kollekcióban, fontos szempont, hogy a darabok a hétköznapokban is jól hordhatóak legyenek.És, hogy miért kezd el egy fiatal lány férfiaknak tervezni? Mert a fiú ruhák gyerekkorától kezdve jelen vannak az életében. Sokunkkal megesik, hogy megörököljük idősebb testvéreink kinőtt ruháit, Annamari esetében pedig ugyanez történt a bátyjával. Végül annyira megkedvelte a fiús stílust, hogy elkezdett ragaszkodni hozzá, így az sem véletlen, hogy a mostani kollekció darabjait is előszeretettel hordja.A név pedig senkit ne tévesszen meg, a GRANDPA ruhái egyáltalán nem csak a 50 +-os közönségnek szólnak. A márkanév sokkal inkább arról szól, hogy a nagypapák azok, akikre mindenki felnéz, akik erősek, magabiztosak és nekik egyáltalán nincs szükségük a divatra, mert a saját ízlésüket követik. A cél pedig, hogy a márka viselői is merjék közvetíteni a saját stílusukat, amiről, valljuk be, a magyar férfiaknak van még mit tanulniuk.
A kollekciót a készülő webshopban fogjátok tudni beszerezni, ahol Annamari diplomamunkájának darabjai is elérhetőek lesznek.
Facebook
Weboldal