Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

shopping

Pikáns, művészet által inspirált szemüvegek – Battila & BenceCsalar Collection

Április elsején Budapesten is bemutatkoznak az extravagáns Battila & BenceCsalar szemüvegek.

Bakó Attila, a Battila concept eyewear megálmodója és Csalár Bence divatújságíró és blogger itthon elsőként alkottak meg egy egyedülálló művészet inspirálta kollekciót, amely kreatív kiteljesedésük eredménye és a művészetbe vetett hitük bizonyítéka. A nyolc alkotás négy művészeti irányzatot ölel fel, és azok felismerhető stílusjegyeire kíván reflektálni, az adott műfaj jeles képviselőinek ikonikus alkotásaira, megidézve azokat inspirációs forrásként. A giccsre, gesztusfestészetre, konstruktivizmusra és konceptualizmusra épülő kreációkat egy nemzetközi mintán alapuló prezentáció keretein belül mutatják be a Tesla.kult falai között. Az eseményen rengeteg meglepetéssel készülnek a szervezők, amely azt követően a Tesla Budapest klubban folytatódik egy after party formájában.A nyolc szemüveg egyike a giccset és annak magával ragadó bujaságát reprezentálja. Pierre et Gilles alkotásainak pikáns kisugárzása és szakrális látványvilága egyaránt hatott a tervezőkre a készítés során – csakúgy, mint Jeff Koons szikrázó és részletgazdag művei. A Swarovski kristályokkal díszetett duplakeretes szemüveget füstarannyal borított acetát „kristályok” díszítik, amelyek kétségtelenül a giccs valódi ízét adják az alkotáshoz. Egy másik modellt a konstruktivizmus inspirálta; ezen belül olyan nagy művészek híres alkotásai, mint Kazimir Malevich és Piet Mondrian. A víztiszta, megfestett acetát darabok viseléskor fedik egymást, és szemeinknek egy egészen különös élményt nyújtanak.

Hasonló tartalmak

Shopping

Fekete piac a Pikszisben

Még mielőtt beköszönt a sokunk által várva várt tavasz, a szemhunyorgató napsütéssel, a rengeteg összezavaró illattal és színnel, ünnepeljük még kicsit a szürkét, a sötétet, a feketét! Piaccá alakítják a Pikszis tereit és meghívnak 13 magyar designert és művészt a kedvencekből, akik a legsötétebb oldalukat és alkotásaikat mutatják meg nekünk. Az emeleten társasjátékozni lesz lehetőségünk, a falakon pedig az aktuális Off the Skin kiállítás erősíti a fekete vizuált.

Shopping

MFÖEK vásár & aukció

A Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát idén először egy izgalmas újdonsággal készül: az MFÖEK Tavaszi Fesztivál keretében több eseményt is terveznek, amelynek első felvonása az adománygyűjtéssel egybekötött vásár & aukció lesz, március 3-án. A szervezők egyedi pólókkal és felsőkkel, MFÖEK merch-ökkel készülnek, lesz helyszíni aukció Eke Angival és akusztikus koncert Saya Noéval.

Shopping

WAMP design vásár

Idén először március 10-én vehetünk részt a Néprajzi Múzeumban szervezett WAMP-on, ahol magyar tervezők mutatkoznak be saját tervezésű, kisszériás termékeikkel, legyen az ruha, ékszer, kiegészítő, lakberendezési tárgy, fotó vagy akár gasztronómiai finomság.

Shopping

Szobanövényvásár a Lumenben

A Pilea Projekt Rákóczi téri szobanövény- és lakáskiegészítő-boltja egy napra ismét a Lumenbe költözik. Erre az alkalomra, március 3-án 12 órától 18-ig, rengeteg szép szobanövénnyel készülnek a szervezők.

Neked ajánlott

A