Az 1935-ben nyílt Vörösmarty mozi másfél éves zárvatartás után újranyitotta kapuit Premier Kultcafé néven, a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítványnak köszönhetően, amely ezzel munkahelyet szeretne teremteni megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékossággal élő emberek számára. A 600 négyzetméteres, felújított komplexumban kávézó, bár, pékség is helyet kapott, de filmvetítéssel, valamint rendezvényszervezéssel is foglalkoznak.

1935-ben épült, és több mint másfél éve zárt be a Vörösmartymozi, amely többek között azért is volt fontos intézmény, mert úgynevezett utánjátszó filmszínházként hosszú ideig műsoron tartotta az értékesebb műveket. Szerencsére a bezárás nem jelenti egy újabb kedvelt mozi  végleges megszűnését, ugyanis Premier Kultcafé néven ma újranyitott az intézmény, mégpedig teljesen új koncepcióval, kibővítve.

A moziként, kávézóként (Cserpes Special) és rendezvényközpontként működő hely Európa legnagyobb alapterületű fogyatékosság-barát közösségi és kulturálistere, amelyet a Törőcsik Mari által alapított Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány üzemelteti, speciális munkahelyteremtési programja keretében.

Kezdetben az alapítvány egy kis kávézót szeretett volna, ahol megváltozott munkaképességű személyek dolgozhatnak, de a történet máshogy alakult: 2014 végén meglátták a lehetőséget a már bezárt és üresen álló budapesti Vörösmarty moziban.

modernizálás során a régi, 55 férőhelyes nagytermet felújították, új hangszigeteléssel és vetítéstechnikával látták el, illetve a termeket is átalakították, akadálymentesítették: a nagyobbik moziterem alkalmas például céges rendezvények, koncertek vagy kisebb előadások, felolvasóestek, kiállítások lebonyolítására, a kisebbik helyiségben pedig április elejétől hétköznaponként két időpontban művészfilmeket láthat a közönség. Az épületben egy üzlet is helyet kapott, ahol fogyatékossággal élő emberek által készített dizájntermékeket lehet vásárolni.

Egyébként örülhetnek az építészet iránt rajongók is, ugyanis a korábban álmennyezet mögé rejtett 1935-ben épített boltívrendszert is megcsodálhatjuk újra.