Új pavilonos-árkádos vásárcsarnok épülhet Békásmegyeren 2018-ra. Ezenkívül tanuszoda, főút, valamint strandlabdarúgó-pálya, utánpótlásképző- és szabadidőközpont építését és a világítás felújítását is tervezik, melyre a költségvetés többletéből különítettek el pénzt.

Óbudán nemsokára nagy volumenű fejlesztések várhatóak. Ezekről Bús Balázs III. kerületi polgármester beszélt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel közösen nemrégiben egy sajtótájékoztatón. 18 milliárd forint többlet keletkezett ugyanis a 2015-ös költségvetésben, ebből pedig 1,595 milliárd forint juthat Óbuda-Békásmegyernek fejlesztésekre.

Az egyik ilyen fejlesztés egy új vásárcsarnok lehet Békásmegyeren, a régi helyén, amit rossz állapota miatt teljesen elbontanak majd.

A tervek szerint itt egy fedett-nyitott őstermelői piacos csarnok épülhet, pavilonos jellegű kiskereskedelmi, szolgáltatói, vendéglátó funkciójú épületrészekkel, és nyitott, árkádos terekkel, mintegy 2500 m²-en. A piac alatt egy 190 férőhelyes mélygarázs húzódhat majd meg. A beruházás első üteméhez szükséges forrás adott, folytatására akkor kerülhet sor, ha a kormányzat a projekt további támogatásában folytatólagosan szerepet vállal.

A Kiscelli kastély jobb megközelíthetősége, illetve a Kiscelli út és (az átmenő forgalomra tekintettel) a Szépvölgyi út alsó szakaszának tehermentesítése érdekében a Bécsi út–Váradi út csomóponttól egy új főút kialakítását tervezi az önkormányzat. A Kiscelli út forgalma jelentősen csökkenthető lenne azáltal, hogy a forgalom nagy része az új úton haladna, az építkezés 2017 őszén fejeződhet be.

A III. Kerületi Torna és Vívó Egylet (TVE) a jelentős sportpályaépítési és épületfelújítási céljai mellett egy vízilabdacsarnokként működő uszoda megépítését is tervezi a Kalap utcai sporttelepén. A területen egy műfüves félpályát, egy strandlabdarúgó-pályát alakítanak ki, míg a régi beton kézilabdapálya műfüves borítású labdarúgógrund-pályává változik. Az uszodaépület helyén egy másik műfüves kispálya létesül. A természetes füves borítású, nagyméretű labdarúgó-edzőpályát szabványméretűvé alakítják, és felújítják a világítást is. Ezenfelül a tervek között szerepel egy új, 500 fő befogadására alkalmas fedett lelátóval rendelkező, utánpótlásképző- és szabadidőközpont építése is a Kiscelli köznél található, Texber Kft. 100%-os tulajdonát képező telken.