A Kolosy tér környékén találjuk a főváros egyik legújabb indiai street food lelőhelyét. A Taste of India választékában mindent megtalálhatunk, a ropogósra sült bárány samosától a frissítő paan fagyin át a furcsa Masala dzsúszig.

Óbuda felfutó negyedébe, a Kolosy tér környékére nemrég egy vadonatúj étkezde költözött, ahol hagyományos indiai ételek street food változatait kóstolhatjuk egy modernnek mondható környezetben, aminek amúgy nem sok köze van a megszokott indiai dizájnhoz.

A Taste of India konyhájában elvileg ugyanazokat a fogásokat készítik el, amit Indiában az utcán sétálva ehetünk, ám itt ezek a specialitások kicsit máshogy készülnek. A konyhafőnök és tulajdonos, Kunal Verma egyenesen Delhiből érkezett, célja pedig az, hogy ne kelljen túlságosan is nyugatiasra formálnia az ételeket. Mindössze annyi áldozatot hozott a helyi ízlés oltárán, hogy egy picit visszavett a fűszerezésből, ám ha valaki úgy érzi, természetesen bivalyerős verzióban is kérhet bármit.

Kunal természetesen igyekszik a lehető legjobb minőségű hozzávalókkal dolgozni: sok összetevőt Indiából hozat, másokat ázsiai delikből szerez be. Az alapvető indiai belevalók mellett kizárólag Halal (vagyis az Iszlámban megengedett) húsokat használ, amelyet egy helyi hentes szállít neki.


Bár nem hosszú a menü, annál érdekesebb: olyan különlegességek találhatóak rajta, mint a híres samosa (zöldséggel vagy darált hússal töltött táskácskák, 750-900 Ft), vagy a kathi tekercs (csirke vagy bárány kebab chapati lepénybe csavarva, 1000 Ft). A csirkével, báránnyal, zöldborsóval vagy krumplival töltött samosa táskák mellé édes tamarindusz szósz dukál finom ellenpontozásképpen, míg a grillben összesütött kathi tekercs korianderrel megszórt joghurtöntettel érkezik. Hála a látványkonyhának, akár végig is nézhetjük a kiválasztott étel elkészítését.

Azonnal meg is kóstoltuk a bárány pogácsákkal készült shami kebabot (1 300 Ft), és a csirke alapú koftát (1400 és 1600 Ft) is. Ez utóbbi tulajdonképpen egy chapati lepénnyel tálalt húsgombócos curry, ami egyszerűnek tűnik, de nagyon izgalmas. És ahogy az indiaiéttermekben lenni szokott, a vegák is találnak ízlésüknek valót: mi Mumbai tradicionális ételét, a pav bhajit (1200 Ft) próbáltuk a húsmentes kategóriában, ami 14 különböző zöldségből készül körülbelül 6 órán át, mielőtt pürésítve a tányérunkra kerül.

A kiadós ebéd után persze jól esik egy kis édesség is: a helyen szerencsére desszertek terén is akad néhány furcsa kreáció. Mi a paan fagyira (700-900 Ft) mentünk rá, ami az Indiában szájfrissítőként használt bétellevelekből készül. Nekünk nagyon bejött a pikáns íz, de a kevésbé bátraknak inkább a kíméletesebb mangós vagy rózsás fagyit ajánljuk. Az keményebb édességfüggőknek azt javasoljuk, hogy válasszák a gulab jamunt (400 Ft), amik egy éjszakán át édes szirupba áztatott, olajban sült gombócok.A Taste of India amúgy házhoz is szállít, de egyelőre csak az I., II., és III. kerületekben. A minimális rendelés 1 800 Forint, amire még 5-600 Forint szállítási díjat is ráraknak.Cím: 1037 Budapest, Bokor utca 1.

Telefon: + 36 30 639 9982Nyitva: hétfő-szombat, 11:00-15:00 és 18:00-21:00
Facebook