A december 24-ét meghagyjuk a családnak, de 25-től már szivárognak a karácsonyi jellegű hétvégi programok; leginkább koncertek, bulik és előadások, arra az esetre, ha az ünnepeket a McCallister família nélkül kívánod eltölteni.

Péntek
A Karácsonyi Nagy Retro Fesztivál a legszebb ünnepen is összehozza a ’90-es évek legnagyobb magyar és nemzetközi sztárcsapatait! A LigetClubban olyan régi kedvencekkel bulizhatsz, mint az Ámokfutók, DJ Náksi (Soho Party DJ set), Dobrády Ákos/TNT, DJ Dominique, Erős vs. Spigiboy, Fiesta/Csordás Tibi, FLM Update, Groovehouse, UFO, Sterbinszky, Zoltán Erika és Layzee aka Mr.President!

A csendes éj fényét az Argentínából hazatérő Lank fogja a magasba emelni, hogy forró dél-amerikai hangulattal fűtse fel az Auróra pincéjét Nova Gravity-vel karöltve. A tavalyi buli után az ideit biztosan nem lehet Ákos V. és Cirrus szettje nélkül elképzelni. Az ünnepet pedig az teszi majd teljessé, hogy Alex Rae, akit a budapesti és a bánki közönség is már jól ismerhet, visszatér Angliából, hogy bemutassa a Stark Futures Recordingsnál frissen megjelent EP-jét, melyet nagyrészt a Budapesten eltöltött egy éve inspirált.

Idén felelevenítenek egy régi hagyományt, a december 25-ei Casino Bangkok karácsonyi bulit! A megújult CorvinClubban fellépők: S Olbricht (Farbwechsel), Nils, Sinko, Subotage, Dr. Zoidberg és Ioda aka Yesman.Szombat

Tavaly több mint 45 ezren látták, idén pedig Magyarországon utolsó alkalommal mutatják be a számos meglepetéssel, még látványosabban visszatérő családi pop-show-musicalt.
Teljesen megújult történet: a többszörös díjnyertes író, Deres Péter által alapjaiban átdolgozott tavalyi történet nemcsak izgalmasabb és meglepetésekben gazdagabb, de a felnőttek számára is igazán szórakoztató lett. Azok pedig, akik a múlt évben látták

A Játékkészítőt, rá sem fognak ismerni!

Az évzáró Republic-koncerten a legkorábbi időkben született nagy slágerek mellett hallhatjuk majd az olyan legújabb szerzeményeket is, mint a "Rajzoljunk Álmokat" címadó dal, vagy a "Sebek a szívemen", amelyhez egy izgalmas animációs videóklip is készült.

Skognlive-ja hónapok óta készül erre az estére, erős, mint Schrödinger macskája.

Tigrics fekete öves zenész és kötelező irodalom.

Zosha az est hölgye. Kimért és absztrakt bakelit-kompozíciói nem dubstep (ésatöbbi) hanem univerzális zene. A három koncert egy szuperszonikus (hamár Schrödinger, akkor szuperszonár) fuvar, csak mondjuk biztonságos körülmények között. Lesznek jó hangfalak is, például két darab 18 hüvelykes mélynyomó. Szeretnének még egy éles képű és matt színű ablakot is virtualizálni. Mindenkit szeretettel (és némi welcome forralt borral) várnak a Gólyában.

Mint minden évben, idén is megtartja téli, fedett pályás összejövetelét a Solar United. A nemzetközi fellépők műsorát 4 színpadon követheted a Dürer Kertben.Oliver Koletzki nem száll el a sikerektől, sőt, újabb és újabb célokat tűz ki, így talált magának 2009 nyarán egy teljes zenekart, akikkel élőben is megszólaltatja klasszikussá vált techno-himnuszait.

Az azóta saját kiadóját vezető producer és DJ még mindig képes arra, hogy megtöltse a klubokat, és mosolyt csaljon a táncoló emberek arcára a világ legkülönfélébb tájain – szombaton Budapesten, az Akvárium Klubban.Amikor kicsaládoztad és kibejglizted magad, akkor irány a Kazinczy 21, ahol egész éjszakás tánccal és a legjobb barátaiddal ünnepelheted az idei karácsonyt. A zenéért pedig a Melt csapata felel, ahol végre nem lesz LastChristmas.Vasárnap

A szentpétervári Cári Színházak Csajkovszkij-rajongó főigazgatója nevéhez fűződik A pikk dáma, a Jolánta és A varázslónő című Csajkovszkij-operák, valamint a Csipkerózsika című balett megrendelése és bemutatása. A színházi vezető a nagy sikerű széria után olyan balettet kívánt színre vinni, amely pompában, kidolgozottságban minden addigit felülmúl. E. T. A. Hoffmann méltán népszerű karácsonyi meséjére esett a választás, a koreográfiát a nagy hírű Petipa készítette, jelentősen átalakítva az eredeti történetet. Zeneszerzőnek természetesen ismét Pjotr Iljics Csajkovszkijt kérték fel, akinek A diótörő lett utolsó balettje, egyben utolsó színpadi alkotása – igyekezni kell a jegyfoglalással, hogy még elcsípd az előadást a MüPában.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy idén a legszínesebb fellépő-armadára számíthatnak azok, akik az OMF-en töltik ezt a napot. Az este egyik szenzációja, hogy sok év szünet után Rapa (Az Idő Urai, Firma) újra színpadra áll Bankossal, hogy együtt debütáljanak legújabb élőzenés formációjukkal, a Supramentallal. Klasszikus daraboktól a vadonatúj szerzeményekig prezentálják termékeny életművüket, olyan vendégekkel, mint Faktor Labor, Hírwevők, Kool Kasko és Ponsa.

Egyébként a KriminalCrew még az NKS-t is teríti, hogy teljes legyen a kép.

A Group’n’Swing zenekar december 27-én este 19.00 órakor kezdődő nagyszabású év végi koncertjén az elmúlt évek lemezeinek dalai csendülnek majd fel, miközben a videó-aláfestést és színpadi elemeket is felvonultató produkció a legfrissebb, „Most légy férfi!” címet viselő nagylemez azóta slágerré lett dallamai köré épül.

December 27­-én a budapesti Trafóban lép fel a Sexepil, mely hosszú szünet után tavaly tért vissza új albummal. A zenekar, melyet rendszeresen játszott a Music Television, és ami a Nirvana producerének stúdiójában dolgozott a kilencvenes években, és turnézott Björkkel is, valamint számos koncertet adott Amerikában is, idén még egy rendhagyó új EP-­vel is megörvendezteti a közönséget.