Összegyűjtöttünk jó néhány olyan eseményt – legyen az vásár (nem tipikusan adventi), koncert vagy buli –, amelyek tematikájában vagy dátumában az ünnephez kapcsolódnak. Az ajánló kiváló alternatíva arra a két esetre, ha nagyon várod, vagy ha már unod a karácsonyt.

Vásárok

A Farmban tartandó kézműves vásár egyik célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson új, tehetséges művészek számára, akik egyedi termékeikkel páratlan ajándékokkal szolgálhatnak a karácsonyfa alá. Amire biztosan számíthatsz: sok-sok különleges termék, jó kedv, családias, karácsonyi hangulat egy kellemes, fedett helyszínen.

A hamisíthatatlan karácsonyi vásári hangulat sem marad el! Lesz forralt bor, tea, sült kolbász.

Szeretettel várnak a város legkedvesebb karácsonyivásárán!

Kanapék, sütikóstoló, baráti légkör tolongás nélkül és a legjobb dizájnmárkákvárnak a Konyhában és a TELEP-en az advent utolsó hétvégéjén.

Főleg olyan apróbb tárgyakkal, kiegészítőkkel készültek, amik melegséget és meghittséget sugároznak, emellett pedig mindenkire gondoltak a gyerekektől a nagymamáig, de természetesen a négylábúak sem maradhatnak ajándék nélkül.

A Latarka Galéria december 9. és 18. között immáron harmadik alkalommal rendezi meg nemzetközi kortárs képzőművészeti kiállítással egybekötött vásárát. A vásáron több mint 100 hazai és nemzetközi alkotóművész 200 munkáját láthatjuk és vásárolhatjuk meg.Koncert

December 19-én a szokásos évi punkkarácsonyt hozza el a Jézuska a Dürer kertbe: a műfaj hazai kedvencei (HétköznaPI CSAlódások, Yellow Spots, Prosectura stb.) mellett külföldi fellépők is érkeznek az Ajtósi Dürer sorra.

Úgy tartozik a beigli az ünnephez, mint a Zorall karácsonyi koncertje a Barba Negra Music Klubhoz.

Nem is kérdéses, hogy idén is az ünnep első napját tölheted majd együtt a Hangya-művekkel! Ahogy ez lenni szokott, remek társasági eseménynek lehetsz részese.

Sok gyerek és felnőtt látja, hogy a karácsony nemcsak „a télapó kalandjai a bevásárlóközpontban“, hanem valami egészen más.

A Kossuth-díjas Ghymes együttes december 26-án ismét a Budapest Arénába készül koncerttel.Az évzáró koncerten a legkorábbi időből született nagy slágerek mellett az olyan legújabb Republic szerzeményeket is hallhatjuk majd, mint a "Rajzoljunk Álmokat" címadó dal, vagy a "Sebek a szívemen", amelyhez egy izgalmas animációs videóklip is készült.BuliElérkezett ebben az évben is a sokunk által leginkább várt hétvége, benne pedig – remélhetőleg – a legjobban várt eseménnyel.

A tradicionális karácsonyi szeánsz ezúttal december 19-re esik. Andrey Pushkarev mára az egyik legfontosabb fellépésekként tekint a hajós találkozásaira, szombaton Oroszország és talán egész Kelet-Európa legnívósabb szelektora celebrálja az örömzenét.

A Mazel Tovban december 24-én este is állni fog a bál. 22:00-kor nyitják a kertkaput, Pöli és Nora Matisse felpattintja az első lemezeket, és mehet is a mulatási és a fehér karácsony!

A Karácsonyi Nagy Retro Fesztivál a legszebb ünnepen is összehozza a ’90-es évek legnagyobb magyar és nemzetközi sztárcsapatait! A Liget Clubban hazai és külföldi egykori és mai kedvencek adják egymásnak a színpadot az Ámokfutóktól a Mr. Presidentig.

Idén a Corvin Clubban felelevenítenek egy régi hagyományt, a december 25-ei Casino Bangkok karácsonyi bulit! A reggel 4-ig tartó parti line up-ját olyan nevek fémjelzik, mint S Olbricht (Farbwechsel), Nils, Sinko, Subotage, Dr. Zoidberg vagy Ioda aka Yesman.

Amikor kicsaládoztad és kibejglizted magad, akkor irány a Kazinczy 21, ahol egész éjszakás tánccal és a legjobb barátaiddal ünnepelheted az idei karácsonyt. A zenéért pedig a Melt csapata felel, ahol végre nem lesz LastChristmas.