Egy Nyáry Pál utcai faajtó mögött egy kis húszas évekbeli Amerikát találunk: a whiskey-csempész Fat Mo-ról elnevezett speakeasy bár és étterem nagyon jól hozza a szesztilalom alatti titkos szórakozóhelyek hangulatát. Körülbelül hat óra tájban indul meg a vacsoraszezon: steakek, hamburgerek, quesadillák kerülnek ki a konyhából, vonzó tálalásban, aztán néhány pohár whiskey után lassan megkezdődik a tánc, melyhez élőzene biztosítja az ütemet.

Egy péntek este léptünk be azon a bizonyos faajtón, mely egy hatalmas pincehelyiségben berendezkedett, elegáns éttermet takar. Első benyomásra a Volt egyszer egy Amerika című film rémlett fel, aztán ahogy elhelyezkedtünk a sötét bőrhuzatos boxunkban, és oldalra pillantottunk a bárpult mögött harci sorba állított italokra és a fehér inges, hózentrógeres pincérekre, az érzés csak fokozódott. Robert De Niro ugyan nem bukkant fel az este folyamán, helyette azonban olyan ételeket kóstoltunk, melyek feledtették ezt a hiányt.Előételnek egy tapas tálat kértünk, amelyből a frissen sült ciabattával tálalt szarvasgombás libamájat és a chilis garnélarákot neveztük ki az este győztesének. Az erős kezdés után nagy várakozással tekintettünk a főételek elébe, ami kétféle steakből, egy dupla hamburgerből és egy bélszínes quesadillából állt. A főfogások telitalálatai a steakek voltak. Az Oscar Steak felszolgálása egy külön showelemnek bizonyult: hatalmas, füsttel borított konyakos pohárra emlékeztető fedő alatt érkezett a közepesen átsült bélszín, mellette paszternákpüré és grillezett vargánya.A steakek olyanok voltak, amilyennek az a nagykönyvben meg van írva: kívül kérgesek, belül rózsaszínek, szaftosak és puhák. A fűszerezés markáns volt, főként a sós íz dominált, de ízlés szerint különféle borsokkal is megszórhattuk a húst. A kétemeletes, minden jóval megpakolt hamburger egy biztos módja annak, hogy senki ne maradjon éhes, a dupla marhahúspogácsa, bacon, cheddar sajt és egyéb kiegészítők ízletes kombinációja nagy kihívások elé állítja az embert. A burger BBQ és avokádó szósszal is ízesítve van, ezekből viszont elbírna még egy kicsit nagyobb adagot is a szaftosság kedvéért.

A Fat Mo’sban az állandó pubmenün túl havonta frissülő séfajánlat is van, decemberben ezek között olyan gourmet ételek szerepelnek, mint Vaddisznó töltött káposzta vasserpenyőben vagy Birsalmás szarvascomb burgonya fánkkal. De a helyen nem csak enni és inni lehet, minden este élőzene váltja fel a rádióból szűrődő lágy dallamokat, így a tánccipőt sem érdemes otthon hagyni.

A hangulat tényleg megkapó, mintha mindenki egy szerepjáték része lenne, aminek elmaradhatatlan kiegészítői a gusztusos ételek és a prémium italok.

Ezzel a forgatókönyvvel készül a szilveszterre is a Fat Mo's csapata: négyfogásos menü és nagy buli közepette lehet majd itt várni az éjfélt.