Új ázsiai étkezdével bővült a budapesti kínálat. A Szabadság téren, a Tőzsdepalota oldalában található és egy ópiumbarlangra erősen hajazó BAOTIFUL a tajvani baóra, vagyis a mindenfélével megtöltött gőzgombócokra szakosodott. A helyen egyébként majdnem minden furcsa: például hiába vagyunk bent egy épületben, mégis egy foodtruckból kapjuk az ebédet.

A baotajvan legnépszerűbb street foodja: ez tulajdonképpen egy gőzöléssel készült kenyér, amelybe mindenféle töltelék kerül. Hát ennek tiszteletére nyílt most egy ázsiai illegális ópium- és pókerbarlang kinézetű hely a Szabadság téren, az egykori Tőzsdepalota, a volt MTV-székház oldalában, ahol valaha a közvetítőkocsik parkoltak. Jármű egyébként jelenleg is van az egykori garázsban, most viszont szakácsok dolgoznak benne.

Az ötlet Pallagi Petrától és Nagyházi Pétertől származik, akik külföldről hozták magukkal az ötletet körülbelül egy évvel ezelőtt, és akik nagyon lelkesek, ha főzésről vagy vendéglátásról van szó.

A menü alapját természetesen a bao képezi: ez malachúsból, fűszeres szójaszósszal, fahéjjal, mogyoróval, zöldségekkel készül (590 Ft). Van csirkés (590 Ft) és kacsás (790 Ft) változata, de van vega opció is (690 Ft) grillezett tofuval és háromféle gombából készült raguval. Ezenfelül érdemes kipróbálni egy dim sumot (590–1190 Ft) vagy a leveseket is (990 Ft). Az ételekhez nagyon jól passzolnak a különböző thai és japán sörök, amelyeket majdhogynem az ember kezébe nyomnak belépéskor. Nem okos dolog visszautasítani.

A hely nemcsak a konyhája miatt ér meg egy (vagy több) látogatást, hanem a környezet miatt is: az egész egy idegenekkel beszélgetős, kutyázós hely, ahol simán lenyomnánk ebéd után egy Gót vagy egy Mah-jongot, és innánk még egy kört. Amire viszont nagyon kell figyelni, hogy az ember középre üljön a széken, mert a formatervezés miatt elég egyszerű elesni és magunkra rántani az egész asztalt.

Annak ellenére, hogy a BAOTIFUL csak néhány napja nyílt, már most elég nagy a nyüzsgés ebédidőben, emiatt pedig feltételezzük, hogy rövid idő alatt a környék egyik kedvenc gyülekezőhelye lesz.