Méghozzá a Gault & Millau Magyarország szerint. Az étterem-minősítési rendszert is működtető gasztromagazin 2016-os étterem- és borkalauzának sajtóbemutatóján kiderült, hogy Lőrincz György, a Babel konyhafőnöke lett az év séfje, míg a legjobb étteremnek a Budai Várnegyedben található Alabárdost választották.

Hét évvel ezelőtt sous chefként, azaz konyhafőnök-helyettesként kezdte pályáját a Babelben LőrinczGyörgy, ekkor a kreativitásért és az innovációért felelt, ma pedig már executive-ként járul hozzá az étterem sikeréhez.

"A konyhában eltöltött évek alatt végigjártam a ranglétrát, szerintem ez is kellett hozzá, hogy ma itt tartsak. Szeretem, hogy annyi lehetőség rejlik az ételkészítésben, egy hangulat, egy kép, egy tárgy vagy egy illat is inspirálóan hathat. Örömmel tölt el, hogy a szakma egy nagy presztízsű díjjal ismeri el a munkámat. Hatalmas dolog ez a kitüntetés, de elsősorban nem a díjakért dolgozom. Szeretek jót adni az embereknek, és számomra az a legnagyobb siker, amikor este elégedett vendégekkel tudom megtölteni az éttermet" – vallotta be a konyhafőnök, aki 2008 óta erősíti a Babel csapatát.

Az anonim szakértők értékelése alapján az év magyar étterme a Budai Várnegyed gyöngyszeme, a több mint 50 éves múltra visszatekintő AlabárdosÉtterem lett, ahol hagyományőrző és mégis modern környezetben új hullámos magyar fogásokat kóstolhatunk. Konyhája a honi gasztronómia tágabb értelmezésén alapul, amely az elfeledett magyar és erdélyi ízeket igyekszik felidézni, igen nagy sikerrel.

A Gault & Millau Magyarország 2016-os kötete 228 étterem és 510 bor tesztjét tartalmazza, valamint 171 borászatot és 234 szállodát értékel.