A Príma-üzletlánc Váci utcai egysége tulajdonképpen egy komplett üzletház, amelynek négy szintjén tökéletesen megfér egymás társaságában a hatalmas borospince, a széles választékú élelmiszerbolt, egy barokk hangulatot idéző Csemege Szalon és az elegáns, üvegtetős önkiszolgáló étterem. Utóbbiban nagyon korrekt áron ehetünk nemzetközi, de tipikusan magyaros fogásokat is, például töltött káposztát, paprikás csirkét vagy túrós csuszát. Ráadásként pedig automatából csapolhatjuk a fröccsöt és a szörpöt.

A Ferenciek tere és a Fővám tér között, a turisták kedvenc sétálóutcájában találjuk azt a műemlékvédelem alatt álló épületet, melybe még 2013-ban költözött be a Corso Gourmet. Ott jártunkkor frissen sülő palacsinta illata jelezte a bejáratot, beljebb lépve pedig először a második emeleti éttermet vettük célba. Itt 11 órakor már a pultokba halmozva állnak a jellegzetes magyaros fogások: például gulyásleves, marhapörkölt vagy hortobágyi palacsinta.

Mindennap 3-4-féle levest és körülbelül 20-féle főételt főz az étterem három szakácsa – talán említeni sem kell, hogy frissen érkező, megbízható minőségű alapanyagokból.

Ezekből 990 Ft-ért kétfogásos ebédmenüt lehet összeválogatni, 17 órától pedig 2990 Ft-ért korlátlan ételfogyasztásra van lehetőség. A fahordókkal, borokkal és hungarikumokkal dekorált helyiségben külön savanyúságos pultot és gluténmentes sütikkel teli édességes szekciót is találunk. És mielőtt bárki azt gondolná, hogy csak turisták hada foglalja el az asztalokat, eláruljuk, hogy az első számú törzsvendég egy szemközti házban lakó magyar házaspár.Az étterem ügyes megoldással van elválasztva az áruháztól, külön lépcső és lift vezet a két egységbe. A bolti rész egy kétszintes Príma-üzlet, melynek különlegessége az elkülönített delikát rész, ahol sonkák, szalámik, kolbászok vannak felaggatva, és különböző sajtok foglalják el a hűtőpultot. A szomszédos Csemege Szalonban pedig meg is lehet ezeket kóstolni: a csinos kis asztaloknál barokkos hangulatban lehet például egy gazdagon megpakolt paraszttálból falatozni.

Az áruház a felszín alatti, XVII. századi emlékeket őrző falak közé is berendezkedett. Itt található a borospince, ahol annyiféle borosüveg és pezsgőspalack sorakozik, hogy maga a választás is egy egész napos programnak ígérkezik. Szerencsére a szakavatott személyzet bármikor segít a dilemmás helyzetekben. A borospincén belül külön, lezárt helyiségben találjuk a Királyi Borok Kincstárát, ahol muzeális borok kaptak helyet a polcokon. Ilyen például az 550 000 Ft-ot érő, 1940-es Tokaji aszúesszencia.

Tulajdonképpen egy olyan komplexumot keltett életre a Príma a Váci utcában, ahol mindegy, hogy egy doboz tejet szeretnénk, egy üveg exkluzív bort az évfordulóra vagy egy kiadós vacsorát, biztosan megkapjuk.Corso Gourmet
Cím: 1056 Budapest, Váci utca 54.
Nyitva tartás: H-Szo 08:00 - 21:00, V 09:00 - 19:00
Facebook