Egyre jobban terjed a DIY-mozgalom, sokak gondolják úgy, hogy egyes használati tárgyakat szívesen elkészítenének maguk. Nekik is kedvez az ország első közösségi faműhelye, ahová ugyanúgy várják a profikat és a fiatal szakembereket, mint a hobbialkotókat, a barkácsolásra nyitott embereket, a középiskolák diákjait vagy az alkotásra kész egyetemistákat. Végre egy hely, ahol tanulhatunk, alkothatunk, és mindezt igazi szakmai, szuperül felszerelt környezetben tehetjük.

Szívügyünk a Hello Wood, ezt minden velük kapcsolatos hírnél elmondjuk, hiszen aligha találunk olyan olajozottan működő, profi, nemzetközileg is elismert és szeretett, magyar építészettel kapcsolatos kezdeményezést, mint ők. Az egyre híresebb és megbecsültebb

alkotótáboruk, illetve pop-up projektjeik mellett már régóta szerettek volna egy olyan bázist létrehozni, ahol „külsősök” is megismerkedhetnek a faanyaggal, a géphasználattal, és ezáltal népszerűsíthetik az ács és asztalos mesterségek presztízsét. Sok keresgélés után, kedvező együttállásoknak köszönhetően végül rátaláltak a IX. kerületi Közgazdasági Politechnikum Inkubátor Házára, mely a Vendel utcai iskola udvarán található.

A tágas műhelyt berendezték s már be is lakták a Hello Woodhoz közeli szakmabéliek és fiatalok, így mi már egy komplett intézménybe léphettünk be, ahol a profin felszerelt barkácsműhely mellett coworkingirodát is találunk. Kiváló lehetőség tehát a Technika akár kapcsolatépítésre is azoknak, akik például pályaválasztás vagy -elhagyás előtt állnak.

Azokat is szívesen várja a faműhely, akik otthoni barkácsolókból válnának egy szinttel komolyabbá, vagyis a ráspolyokat és a pincében talált fűrészeket cserélnék workshopokra és komoly gépparkra. A harmadik célcsoport pedig maga a Közgazdasági Politechnikum diáksága, akiknek a segítségével iskolabútor-projektnek adnának otthont. A középiskola mindig is híres volt gyakorlatorientált oktatásáról, így pedig igazi közösség és valódi alkotótevékenységet végezhetnének az arra fogékony diákok. Elég menő volna a tanulóknak olyan padokban ülni, melyeket maguk készítettek – nagyon szuper és igazán „nyugati” ez a vonal.

A Technika klubkártyarendszerben működik, így többféle kategóriájú tagságot is választhatunk. Napijeggyel például egészen 8 órán keresztül próbálgathatjuk szárnyainkat a műhelyben, de 5 , 10 alkalmas és korlátlan havi belépésre jogosító kártyát is válthatunk. Diákoknak és oktatóknak kedvezőbb díjszabást kínálnak, továbbá azok, akik havibérletet váltanak, nemcsak a géphasználatot, a szakmai fejlődést, a tárolást kapják a díjért cserébe, hanem a Hello Wood szakmai partnereinek anyagait is kedvezményesen szerezhetik be.

Az igazán klassz, kreatív emberek, az inspiráló környezet és a forgács illata már eleve meggyőző húzóerők mindazoknak, akik szívesen dolgoznának faanyaggal együtt, hatékonyan.