Divathullámok jönnek-mennek, viszont szinte minden visszatér egy bizonyos idő után a köztudatba. Ez történt az elmúlt években vaj-margarin fronton, de ruhadarabokban is gyakran visszaköszönnek korábbi évtizedek ízléshullámai. Az ásványvíz és a szóda is küzd már egy ideje a dominanciáért, és úgy tünik, hogy a szifonok egyre nagyobb erőt képviselnek az emberek életében. Egy fiatal dizájner, Kaszanyi Nóra MOME-s hallgató egyetemi projektjét éppen ez ihlette meg. Az eredmény: 6 ízben kapható, prémium, ízesített dizájn szóda.

Régen minden háztartásban alap dolgonak számított a szódásszifon, mára viszont felváltották őket az ásványvizes palackok. A műanyag üvegek népszerűsége viszont megtörni látszik, egyre többen fedezik fel újra a klasszikus szódát. A retro ital népszerásítésre Kaszanyi Nóra

MOME-s hallgató is rásegít a legújabb projektjével, amelynek keretein belül 6 féle ízű, vitaminnal dúsított szódát kínál DOSE néven. A dizájn letisztult, az űrtartalom mellett csak a vitamindózis van feltüntetve a “csomagoláson”. Sajnos a termék még csak terv szinten létezik, de reméljük előbb-utóbb kapható lesz a boltokban is.