Éppen egy éve tűnt fel a hazai divatmárkák között, s vált pillanatok alatt hihetetlenül népszerűvé a Bridget & Olivia. A születésnap alkalmából saját showroomjukban látogattuk meg a lányokat, Kovács Dórát és Staub Timeát, ahol a legfrissebb őszi-téli kollekció kulisszatitkaiba is beavattak minket!

We Love Budapest: Elképesztő gyorsasággal kerültetek reflektorfénybe, már a diplomamunkátok is komoly médiafigyelmet kapott. Mutassátok be röviden a Bridget & Oliviát!

Timi: Alapvetően ez egy friss és dinamikusbrand, amely játékos, elsősorban hétköznapi viseletre szánt, mégis különleges darabokat kínál. Főként nőiruhákat és kiegészítőket tervezünk, de ezzel párhuzamosan egyre erősödő férfivonalat is viszünk. Olyan márka a miénk, amelynek viselői között többféle korosztály is megtalálható, s inkább bizonyos személyiségjegyek, attitűd az, ami összeköti a vevőinket. Nem is szeretnénk csupán egy szűk réteghez szólni, s erre nem csupán a tervezés és a brandépítés során, de az árak kialakításánál is nagyon figyelünk.

Timi:

Sokszor dolgozunk egyszerű fazonokkal, sportos sziluettekkel, ezért a ruháinkat ugyanolyan szívesen hordják a húszas évei elején járók, mint a késő harmincasok. Minden szezonban készülünk valamilyen technológiai újdonsággal. Szeretünk kísérletezni, inspirál, ha kimozdulnunk a komfortzónánkból, s új, innovatív dolgokkal kell alaposabban is megismerkednünk. Kifejezetten sok saját tervezésű mintát használunk, ezek kialakításában nagyon sok segítséget kapunk a grafikusunktól, Ács Attilától, aki szinte már teljes értékű csapattagnak számít.
WLB: Hogyan született a közös brand ötlete?
Dóri: Együtt jártunk a KREA divattervező szakára, s csoporttársakból idővel barátok lettünk, s egy iskolai feladat kapcsán kezdtük el a közös munkát. Már a diplomakollekciónkat is együtt készítettük, s úgy tekintettünk a teljes folyamatra, mint a közös márka alapítását megelőző kísérletre, az összecsiszolódás fázisára. S nyilván az sem véletlen, hogy a bemutatkozó sorozat a Baseline (Alapvonal) nevet kapta.

WLB: Biztosan van valamilyen sztori a márkanév mögött. Elmesélnétek?

Mindenképpen személyes tartalmú, ugyanakkor a nemzetközi színtéren is jól megjegyezhető névben gondolkodtunk. Bridget Timea cicája, Olivia pedig az én kutyám neve. Ők nagyon fontosak nekünk, folyamatosan jelen vannak az életünkben, sokszor itt vannak velünk a showroomban, éppen ezért került egy kutyaház formájú kuckó a pultba is.

WLB: A tervezőpárosok rendszerint nagyon hatékonyan tudnak együtt dolgozni. Ti hogyan hangoljátok össze a közös munkát?

Timi: A koncepció alapelemeit és irányvonalát közösen alakítjuk, de szerencsére mindkettőnk más területen erős, így arra fektethet nagyobb hangsúlyt, amit szeret. Dóri kedvence az inspirálódás fázisa, szeret elmélyedni és kutatni, én a megvalósítás során a ruhák részletmegoldásainak kidolgozásában vagyok aktívabb. A jövő nyári szezonban a férfi vonal már közel olyan hangsúlyos lesz, mint a női, s most úgy alakult, hogy önállóan dolgoztunk a női és férfi szekción. Valóban fontos, hogy fókuszáltak legyünk, hiszen én jogászként végeztem, s jelenleg is ügyvédként dolgozom, Dóri pedig most fejezte be az ELTE esztétika szakát, így vannak más kötelezettségeink is. Annak ellenére azonban, hogy nagyon sok feladat között kell megosztani a figyelmünket, mindkettőnk számára egyértelműen a Bridget & Olvia a főszereplő, a nagy szerelem.

WLB: Az őszi kollekciótokat alig néhány napja mutattátok be, meséljetek erről!
Dóri: TheHunt névre keresztelt kollekciót a jellegzetes skandinávdesignszemlélet, illetve egy finn közmondás inspriálta. 'Hyva sopu sijaa tekee', azaz angolra fordítva: Harmony creates accommodation. A harmóniára való törekvés meghatározza a skandinávok életét, legyen szó divatról, dizájnról, vagy éppen építészetről.

Ezt a gondolatot mi több oldalról közelítettük meg: jellemzően az északi öltözködéskultúrára jellemző színeket - fehéret, jégkéket, szürkét és sötétkéket - használtunk. Tapintásrakésztetőfaktúrákbangondolkodtunk: meleg kötött anyagokat, puha gyapjút és szőrős felületeket választottunk. Egy saját tervezésű mintarendszeren keresztül pedig tipikus skandináv motívum – kedves északi házikó, s egy fasor absztrakt digitális képe – jelenik meg a ruhákon. A kötött anyagok használata nem új számunkra, de hogy saját mintákkal dolgozzunk, az vadonatúj és ismeretlen terület volt, amibe hatalmas lendülettel ástuk bele magunkat. Szeretjük ezt a szériát mert részletgazdag, sokszínű és igazán jellemző ránk.WLB: Melyik a kedvenc darabotok az újdonságok közül?
Dóri: A kötöttek és a kék printelt ruha mindkettőnknél favorit, de nekem a házikós minta és kabátok rejtett mágneses záródása is nagy kedvencem.

WLB: Alig egy éve alatt értetek el komoly szakmai elismerést. Mi lehet a sikeretek titka?
Timi: Nagyon tudatosan készültünk a márka alapításra. Mire kiléptünk a nagyközönség elé, nem csupán logónk, működő honlapunk, de kész marketingstratégiánk is volt, s a showroom koncepcióját is kidolgoztuk. Mire az Ó utcai bázis megnyílt, már hónapokat töltöttünk el azzal, hogy megismertessük a márkát.

Évente három saját eseményt szervezünk, ezenkívül divatbemutatókon és más programokon is részt veszünk. Az a tapasztalatunk, hogy a minőségikivitelezés, a megfizethetőárak és a jólhordhatódarabok mellett a folyamatosjelenlét és a személyesség is hihetetlenül fontos, legyen szó a social media felületek gondozásáról, a médiában való szereplésről, vagy éppen arról, hogy a showroomban mi magunk várjuk a látogatókat, akik itt személyes törődést kapnak.

Ez korántsem csupán egy showroom, hanem saját kis sziget, ahol lehetőségünk van a betérőkkel beszélgetni. Így rengeteg olyan tapasztalatot szerzünk, visszajelzést kapunk, amely minket is formál, s idővel akár beépül a márkába, befolyásolja annak fejlődési irányát. S ami az egészben a legjobb, hogy nyilván ezt az elköteleződést, szeretetet mások is érzik; de szerintem nem is tudnánk másképp csinálni.

Bridget and Olivia (bezárt)
Cím:

1066 Budapest, Ó utca 9.