Már javában benne vagyunk a fesztiválszezonba: mind Budapesten, mind pedig a városon kívül folyamatosan történik valami. Bár a listának még a felénél se járunk, érdemes már most észben tartani, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén nyáron is a DreherFeszt lesz a nyári szezon záróbulija, amely csak erre az alkalomra lefőzött sörkülönlegességekkel várja a szórakozni vágyókat a Dreher Sörgyár területén.

Az augusztus 29-i DreherFeszt a tavalyihoz hasonlóan idén is a nyári szezon zárófesztiválja lesz, amely romkocsmákkal és persze koncertekkel, valamint csak erre az alkalomra lefőzött sörkülönlegességekkel várja a bulizni vágyókat a Kőbányán található Dreher Sörgyárban.

Ebben az évben a közönségre bízzák a sörkülönlegességek kiválasztását a NagyÍzteszt keretein belül. A mintegy 1100 jeletkező közül kiválasztott négy szerencsés nyertes – egy-egy zenekar kíséretében – ellátogat majd a gyárba, ahol különböző specialitások tesztelését követően kiválaszthatják kedvenceiket, amelyek bekerülnek majd a 2015-ös DreherFeszt felhozatalába.

„Azért bízzuk a döntés ebben az évben a fogyasztókra, mert az elmúlt DreherFeszten olyan hatalmas siket aratott az egyik sörkülönlegesség, a
DreherHidegkomlós, hogy végül beruháztunk egy hidegkomlós berendezésbe, az úgynevezett komlóágyúba, és ezt a terméket bevezetjük a kereskedelmi forgalomba is. Megéri bízni a közönségben!”– emelte ki Wilheim Gábor, a Dreher Sörgyárak prémium márkacsoportjának menedzsere.

A tavalyi eseményen nyolc tematikus romkocsmát nyitottak meg egy napra, ahol mintegy négyezren buliztak. A vendégek kereskedelmi forgalomban nem kapható Dreher sörkülönlegességeket kóstolhattak meg, a kíváncsibbak pedig megtudhatták, hogy mi történik a malátával, amíg sörré válik, milyen utat jár be a réz főzőüstöktől a malátasilón át a poharunkig. A közönség tavalyi kedvencét, a Dreher Hidegkomlóst idén először a budavári V. Jubileumi Sörfesztiválon kóstolhatta meg mindenki, de június közepe óta már a kereskedelemben is kapható.

Az idei eseménnyel kapcsolatban is sok izgalmas programra lehet majd számítani: a romkocsmák közötti színpadra olyan fellépőket sorakoztatnak fel, mint a Honeybeast, a Kaukázus, a Magashegyi Underground és a PASO Plays Covers, valamint olyan népszerű DJ-k fogják hajnalig mixelni a zenét, mint Beatman & Ludmilla, DJ Izil, Wondawulf és a Spanish Wax.

További információkért kattints ide.