A városi fotózás kedvelőinek nem kell bemutatni Rizsavi Tamást. Ő az a srác, aki imádja az extrém helyszíneket, és nagyon sok képén kap főszerepet a közlekedés. Legutóbb a Huawei P8-as géppel járta körbe a várost, ami ugyan egy mobiltelefon, de elég ütős fotós tulajdonságokkal bír. Ezt mondja legalábbis a fotós.

“A hajós - hosszú záridős - kép a telefon új és egyedi fényfestés nevű funkciójának a segítségével készült. Meglepő, hogy nappal ennyire hatékonynak bizonyult a masina, hiszen egy DSRL géppel ilyen fényviszonyok mellett ezt csak multi expós azaz több képréteg egymásra helyezésével lehetne elérni. A Huawei P8-as 7 percig volt az állványon és a hajók fényeinek elmosódása látszik a felvételen.”

“A következő fotó a Várban készült időzítővel és telefonos tripod segítségével, LED lámpával. A különlegessége, hogy a valóságban tükörképet kell rajzolni, hogy a szöveg helyesen látszódjon a fotón.”

“A telefon mélységélessége egyébként meglepően jó az eddigi piacon lévő telefonokhoz képest: nappali fényekben teljes mértékben hozza egy fényképező által nyújtott minőséget azáltal, hogy zajtalan és tűéles képeket produkál. Emellett remek a választható fókuszpont és ennek a rögzítési lehetősége.”

“A negyedik kép elkészítésekor rájöttem, hogy az érdekes pillanatok megörökítése is sokkal könnyebben kivitelezhető a Huawei P8-al, mint egy kompakt fényképezővel. Egyszerű, gyors, kézre áll, és könnyű a képek komponálása is. Rengeteg funkció van, amelyet úgy tudunk beállítani, hogy tényleg a legmegfelelőbb képet kapjuk. A képek amúgy a telefon beépített képszerkesztőjével lettek utómunkázva.”

Tamás rendületlenül fotózza a várost a Huawei P8-cal, a sorozat hamarosan folytatódik...