Külföldön bevett szokás, hogy szokatlan üzleteket nyitnak. Például fodrászatban üzemel egy zoknibolt, vagy antikváriumban egy zöldséges. A Schatzi is ezt a vonalat követi: vintage ruhákkal, egyedi second hand darabokkal, kiegészítőkkel pakolják tele a boltot, miközben egy bár is üzemel majd.

Soft opening bulival indítja Fehér Barbara és Juhász Katalin a Schatzi-t, a VII. kerület formabontó butikját. Szerintünk nincs az a fiatal, szépet, esztétikumot kedvelő nő, aki valaha ne játszott volna el a gondolattal, hogy divattal foglalkozna. Tervezőként, modellként, fotósként, vagy akár butikosként. Persze a legtöbb gondolat csupán fantáziálás marad és „csak” a saját gardrób bővül egyre méretesebbre az évek során. Barbaráék viszont megtalálták az ideális üzlethelyiséget, kitalálták a koncepciót és belevágtak.

Elsősorban közösségi, összművészeti térben üzemelő vintage és second hand butikként, valamint bárként aposztrofálják a Schatzit. Ahol úgy nézelődhetünk a valóban egyedi darabok között, hogy közben éppen gintonikot kortyolunk, DJ-szettet hallgatunk, majd elvonulunk filmet nézni a moziszobába a frissen „lőtt” kincsünkkel. Mert ilyen programok is simán előfordulnak majd a boltban. Sőt, pop-up kiállításokat is befogad majd. Addig persze a ruhákat lecserélik a fotókra/képekre/installációkra.

A nyitóbulin a Schatzi portékái még nem mutatkoznak be, hiszen kell a hely a dínomdánomnak, viszont Filkey Áron Schatzinak tervezett arculati elemeit és néhány összeállított outfitet már megtekinthetünk a soft opening bulin is.

Schatzi (bezárt)Cím: 1072 Budapest, Akácfa utca 51.