Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

shopping

A legjobb húsvéti sonkák és kalácsok lelőhelyei

Akik tartják a böjtöt, valószínűleg már tűkön ülnek, hogy leszelhessék az első sonkaszeleteket húsvét alkalmából. Bár ahány ház, annyi szokás, a legtöbb magyar családban a tavaszi ünnep alatt főtt, vagy füstölt sonkát, tojást és kalácsot, friss zöldségeket fogyasztanak. Összegyűjtöttük a legszuperebb budapesti kalács és sonka lelőhelyeket.

Egészen új versenyző a Pörc Buda, ahol nemrég derekasan megkóstoltunk mindent, amit Kocsis Mihály tulajdonos és az új hullámos tőkelegények ajánlottak. Magas minőségű füstölt áruban, lekvárokban, sajtokban is nagyok, de a sonka mellé dukáló tormákra is odafigyelnek, így két legyet üthetünk egycsapásra. Mi az almásra szavazunk!

A Hegyvidék Központban lévő MészáSteak hentes és más…nem csak a helyiek favoritja: sok vendéglátós és gasztro-arc jár például Gál Józsihoz húsért és néhány jó szóért is. Csontos darabolt parasztsonkáért, kötözött sonkáért, tarjáért is mehetsz hozzájuk, a minőség és a profizmus garantált.

MészárSteak Facebook
Cím:


Apor Vilmos tér 11-12, Hegyvidék Bevásárlóközpont
Telefonszám:
+36205715758
Nyitva tartás:

H-Szom:07:00-20:00

A SonkaArcok sem tétlenkedtek: a Kecskeméti utcai bárkonyha napok óta borzolja Facebookos követőinek kedélyét egy ízletes húsvéti tállal. A tradicionális magyar ízek mellett nem mehetünk el szó nélkül a Jamon Iberico és a Jamon Bellota mellett sem: dekára mérik a húscsodákat, melyeket helyben is fogyaszthatunk, de haza is vihetjük az ünnepi asztalra.

A nem csak a húsokat vásárolhatjuk meg. A fiúk megalkották a “lusták kosara” névre hallgató idő és energiatakarékos hedonista ünnepi pakkot, melyben készre főzött füstölt csülköt (1,5 kg), kávéházi kalácsot, bort, ecetes vagy céklás tormát és piros tojást találunk.

Bármikor szívesen betérünk a Budai Pékségbe, ahol az addiktív pekándiós juharszirupos táska mellett az egyszerűbb péksütemények és kenyerek is hibátlanok. Így van ez kalács-ügyben is, ezért érdemes még szombaton megvenni a foszlós finomságot.
Budai Pékség Facebook
Cím: 1122 Budapest, Maros utca 23-25.
Telefonszám: +36707700179
Nyitva tartás:

H-P: 07:00-19:00 Szom: 07:00-13:00

Nehezebb a dolgunk a kenyérfélével, kaláccsal, hiszen az frissiben a legfinomabb, de a , azaz Szabi a pék és csapata is bevállalta a húsvéti nagyüzemet: nem csak a városmajori boltban, hanem a hamarosan nyíló Central Passage-ban lévő pékségben (és még többen!) is vásárolhatunk majd nyuszi, vagy akár bárány alakú húsvéti foszlós kalácsot is, egész szombaton. Utána pedig már csak egy hét és teljes pompájában nyitva lesz az ígéretes delikát, pékség és pizzázó-tésztázó.

A sem pihennek az ünnepek előtt: mazsolás, mákos, hagymás kalácsokat is sütnek az alkalomra, csupán az előrendelésről kell gondoskodnunk. Ők mindig csempésznek valami különleges alapanyagot péksüteményeikbe, a mesterséges adalékokat persze elfelejthetjük a Pékműhelyes termékeknél.

Hasonló tartalmak

Gasztró Shopping Szponzorált

Konyhakiállítás 2024

A Papp László Budapest Sportarénában idén is megrendezik Magyarország legnagyobb konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását. A március 1. és 3. között megvalósuló eseményen több mint 100 kiállító vesz részt, és közel 8000 négyzetméteren várják majd az építkezőket, a konyhafelújítókat és a sütés-főzés szerelmeseit, hogy megismerkedhessenek a hazai és nemzetközi újdonságokkal. A kiállítók standjainak kínálata mellett a szervezők számos programmal készülnek, továbbá különleges kedvezmények és egy nagy értékű nyereményjáték is várnak bennünket a 14. alkalommal megrendezett Konyhakiállításon.

Shopping

Fekete piac a Pikszisben

Még mielőtt beköszönt a sokunk által várva várt tavasz, a szemhunyorgató napsütéssel, a rengeteg összezavaró illattal és színnel, ünnepeljük még kicsit a szürkét, a sötétet, a feketét! Piaccá alakítják a Pikszis tereit és meghívnak 13 magyar designert és művészt a kedvencekből, akik a legsötétebb oldalukat és alkotásaikat mutatják meg nekünk. Az emeleten társasjátékozni lesz lehetőségünk, a falakon pedig az aktuális Off the Skin kiállítás erősíti a fekete vizuált.

Shopping

MFÖEK vásár & aukció

A Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát idén először egy izgalmas újdonsággal készül: az MFÖEK Tavaszi Fesztivál keretében több eseményt is terveznek, amelynek első felvonása az adománygyűjtéssel egybekötött vásár & aukció lesz, március 3-án. A szervezők egyedi pólókkal és felsőkkel, MFÖEK merch-ökkel készülnek, lesz helyszíni aukció Eke Angival és akusztikus koncert Saya Noéval.

Neked ajánlott

A