Csütörtökön falatozz a Torkos Csütörtökön vagy a Budapesti Halfesztiválon! Pénteken sasold meg az orosz Die Antwoordot vagy ugorj be valamelyik farsangi buliba! Szombaton kóstolj kávékat, majd szurkolj a legjobb magyar kosárlabdacsaptoknak! Vasárnap hallgasd meg a Terminátort és kvízelj az Oscar kapcsán! Nem rossz itiner, ugye?

Csütörtök
Február 19-én ismét lesz Torkos Csütörtök, a várva várt nap, amikor mindenki féláron próbálhatja ki a magyar vagy akár a nemzetközi gasztronómia remekeit a csatlakozott éttermek bármelyikében. Kiváló alkalom ez arra, hogy a vendéglőbe járók féláron keressenek maguknak új törzshelyet, vagy visszatérjenek kedvenc vendéglőik egyikébe és ott fedezzenek fel új ízeket. A résztvevő éttermek ezen a napon ugyanis 50% kedvezményt adnak a számla végösszegéből vendégeiknek.

Harmadik alkalommal rendezik meg február 19. és 22. között a 3.

Budapesti Halfesztivált a Vajdahunyad várban
.

Az esemény kiemelt régiója a Balaton, a fesztivál hala pedig a süllő. A tradicionálisnak számító eseményen a magyar konyha ismét találkozik a nemzetközi halételekkel, így a balatoni finomságok mellett kóstolhatunk majd ázsiai receptet, francia hallevest, de orosz kaviárt és különleges bolgár valamint portugál halkészítményeket is.

Rengeteget hallunk mostanában a francia gasztronómiáról és a hozzá kapcsolódó kifejezésekről, ami nem csoda, hiszen az újkori gasztronómia „őshazája" Franciaország. A gasztronómia, avagy az ízek élvezete, amúgy is napjaink egyik legfelkapottabb témája, fiatalok és idősek körében egyaránt. A francia konyha meghatározó szerepe a világ gasztronómiájában megkérdőjelezhetetlen, mérete, hatása és sokszínűsége szinte követhetetlen.

Ezt a sokszínűséget mutatja be a Larus Étterem és Várvizi Péter Chef a Gallok Budán - Francia gasztronómia a Larus Étteremben című, egy egészen egyedi programsorozat révén, mely Franciaország legfontosabb gasztronómiai régióit járja végig február 19. és 21. között.

Nincs az a budapesti, aki ne ismerné az étkezdét, ha pusztán hallomásból is.

A Kádár - igen a Klauzálon, a furcsa nyitva tartásával (vasárnap és hétfőn zárva, k-sz 12:00-15:30), sosem változó személyzetével és megannyi történetével.

Napestig lehetne a Kádárban falatozni és beszélgetni egy meggyszószos táfelspicc felett, hiszen több a történet, mint kockakő a Klauzál téren. Itt megállt az idő, minden a régi és nem kerül elő az okostelefon ebéd közben. Mert inkább figyelünk, hallgatunk, érezzük és magunkba szívjuk a múltat. Meg persze szürcsölünk és ízlelünk: ludaskását, húslevest és aranygaluskát. Ugorj be, mi már kipróbáltuk!

Elindítottak egy hagyományt a trafiq-ban, amit február 19-én folytatni szeretnének, azaz össznépi vízöntő szülinapot tartanak, és ezúttal megbolondítják egy farsangi bulival is. Ki más lehetne ezen alkalomból a legmegfelelőbb sztárfellépő, mint Claptone! Minden összeállt, ez nagyot fog szólni!Péntek

Kelet-Európa legfelkapottabb, legbotrányosabb, két törpenőből, és szétvarrt orosz férfiakból álló RAVE formációja, a Little BIG először érkezik Budapestre!

A Die Antwoord orosz reinkarnációjaként (illetve barátja, turnézenekaraként) is gyakran emlegetett Little BIG február 20-án a Corvintető közönségére csap le!Ezen az estén minden fekete és minden fehér.
Február 20-án
maszkot öltenek, feketébe öltöznek, és egy hatalmas hajnalig tartó, hedonista őrjöngéssel zavarják el a telet a NOMURI Budapest falai között.

Most egy kicsit minden más, mint ahogy megszokhattad... Furcsa, de mégis ismerős alakok - zene, ami minden testrészedet elkapja, és nem tudsz egy helyben maradni.Februárban természetesen a farsangé a főszerep a Mikában is! A lemezlovasok egy masszív trombitás/showman segédletével a különböző kultúrák zenéit hozzák pénteken, ti meg öltözzetek mindenféle népek, nemzetek lányainak és fiainak! Elő a mexikói kalapokat, az eszkimóbundát, a fűszoknyát vagy a kimonót! Dresscode: bármilyen nép, nemzet tipikus viselete!Eltelt egy év. Idén is lesz farsang - tehát idén is lesz jelmezes Skins Party az Iskolában!
A sorozatnak ugyan vége, de az életérzés nem múlik el soha!

Legutóbb soknak bizonyult a két koncert - ezért most csak egy lesz. Este 10 körül az egyik hazai kedvenc lép színpadra.

Szinte pillanatok alatt hatalmas rajongótáborra tett szert a Cloud9+, akik alig több, mint két éve mutatkoztak be Supernova című klipes dalukkal. Ekkor máris mögéjük szegődött a Magneoton kiadó, így még több emberhez eljuthatott sajátos „rockstep” hangzásviláguk, melyben élőhangszeres rock/hiphop zenét ötvöznek elektronikus drum and bass és dubstep elemekkel.

Épp itt volt hát az ideje, hogy a folyamatos koncertezés, és számos klip után előrukkoljanak első nagylemezükkel, melyet élőben hivatalosan a Barba Negra Music Clubban mutatnak be, február 20-án.Szombat

Február 21-22-én immár hatodik alkalommal zajlik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a KávéBár Bazár, melynek idén is a belvárosi, ötcsillagos CorinthiaHotelBudapest ad otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával ötven kiállító több mint kétszáz termékétkávékat, borokat, párlatokat, kísérőfalatokat – kóstolhatják végig.

A novemberben átadott budapesti Tüskecsarnokban rendezik február 19-21-én a férfi kosárlabda Magyar Kupa nyolcas döntőjét.



Szombaton az elődöntőket vívják a legjobb négybe jutott csapatok. Az interneten vásárolt napijegyek 1900 forintba kerülnek.

Az Illuminációk – a Gutenberg-galaxis stopposainak című tematikus kiállítás sokrétűen értelmezi a művészkönyv műfaját, miközben hozzájárul a könyv jövőjéről szóló aktuális diskurzushoz is. A könyv egyszerre jelenik meg a folyamatosan múló jelen szimbólumaként és a korábban örök életűnek tűnő Gutenberg-féle galaxis féltett és rejtett zugaként. A tárlaton többek között könyvszobrok, képversek, könyvespolcokon elhelyezett farönkök, sorskönyvek, egymásba fonódó lapokkal, szövegtöredékekkel, transzformált, de még könyvre emlékeztető tárgyak, stb. lesznek kiállítva a Műcsarnokban.Michel Schönberg, Sir Andrew Lloyd Webber, világhírű zeneszerzők, Rhoda Scott világhírű orgonaművésznő után, Mahó Andrea (eMeRTon és Artisjus-díjas prémium kategóriás színésznő, énekesnő) újabb világsztárt készül meghódítani. Pályája kezdete óta, töretlen sikerrel emelkedett az ismert és elismert énekesnők közé. Hangja, egyénisége, kifinomult stílusa és színpadi jelenléte meghatározó élményt nyújt rajongóinak. Egyedi nagykoncertje ”Ég és föld között” kerül bemutatásra a Danubius Music szervezésében. A szombati koncert kiemelt fellépője az argentin világhírű operaénekes, a „21. század tenorsztárja” a sokoldalú José Cura aki zeneszerző, karmester, színész, valamint tanár, fotós és üzletember is egyben.Az immár harmadik éve futó Girly sok helyszínt megjárt, és mindig nagy érdeklődés követte. Havonta, negyedévente, és a nyári fesztiválokra (Sziget, Balaton Sound, stb.) kitelepülve hozta mindig a maga formáját a laza, vidám, terasz-buli hangulatú, és eredetileg elsősorban a berlini deep house zenékre építő.. .na jó, sok a szöveg, szóval: socialhouse bulisorozat. Nagy levegő, merülés.

Februári vendégük az Yvel & Tristan dj és producer páros, akik egyben a Hi!Fly csapat alapítói is.
Vasárnap

Mi a Siker-nap rendezvény célja?

Az, hogy minden résztvevő számára elsajátíthatóvá tegye a siker alapelveit, valamint gyakorlatát, ezáltal hozzájárulva életük teljességéhez. A rendezvényre az élet minden területéről érkeznek a siker témában hiteles előadók (üzletemberek, fiatal tehetségek, sportolók, zenészek), akik olyan értékteremtő gondolatokat osztanak meg az emberekkel, melyeknek elveit követve, ők ma egy példamutató, sikeres és kiegyensúlyozott életet élhetnek.Egy szó, mint száz: vasárnap Budapestre jön a Terminátor!

Az év szokásos időszakában ismét összegyűlik Hollywood krémje, hogy egy nagy vörös szőnyeges, díjátadós mókával örüljenek az előző év filmes sikereinek.

A KultOn.hu csapatával - az előző két kvízest sikerére való tekintettel - az Oscar-gálát egy Oscar-kvízzel ünnepelnék meg a Pótkulcsban. Téma: minden, ami Oscar!

Hollywoodi Oscar-díjas klasszikus, tematikus QuizNight, esélylatolgató szakmai beszélgetés és filmzenei DJ-szett vezeti fel az ország legmenőbb Oscar-buliját 2015-ben.

A közvetítés már a sztárok első lépéseitől a vörös szőnyegen elkezdődik, és egészen a legjobb film díjának átadásáig tart, tehát várhatóan éjféltől reggel 6-ig izgulhatunk a kedvenceinkért az Anker't-ben.