Fűszeres csoda chutney-k, friss naan kenyér, papadum, csirke tikka, dal, tandori bárány, biryani rizs – szerintünk már ti is tudjátok, hogy ez csak valami isteni indiai menü lehet. Méghozzá olyan indiai, amit bátran megkóstolhatnak azok is, akiknek nem barátja a kifejezetten csípős, fűszeres ízvilág. Mi már megkóstoltuk a Buddha Bár pénteken induló indiai hetére készült speciális fogásokat, ne hagyjátok ki ti sem! Képes beszámolónk következik. 

Az estét érdemes az elég ütősre sikeredett, kifejezetten erre az alkalomra készült indiai koktéllal a Mistique-el indítani, amit Vereby-Csethe Marcell, a Buddha Bar egyik fiatal bártendere álmodott meg. Van benne minden, ami jó: többek között karamellizált mangó, menta, jó sok koriander, lime, kömény, feketebors, az alkohol pedig az Amrut, egy speciális indiai whisky. Fűszeres és hűsítő egyszerre, csajos a frissessége miatt, pasis a whisky miatt, a „tálalás” pedig olyan, mintha már a koktélunk is a menü részét képezné.

Az indiai konyha nagyon megosztó, rengetegen imádják, eközben sokan tartanak is tőle az erős fűszerek, markáns ízek és a csípős ízvilág miatt. Osama Kutaini, a Buddha Bar szír séfje olyan menüt állított össze, amit tényleg bárki megehet, a fűszerezés és az ízvilág nagyon kellemes, szofisztikált, aki pedig szeretne bevadulni, annak csak szólnia kell, hiszen friss chili akad bőven.

A Buddha Bar-banpán-ázsiai konyhát visznek, ebbe sok minden belefér, így az a’ la carte étlap mellett különféle tematikájú heteket indítanak az étteremben, most épp India lesz terítéken. Arab séf egy ázsiai étteremben indiai ételeket főz, abszolút izgalmasnak ígérkezik!
Az előételek gyönyörűen vannak tálalva, terítő helyett egy banánlevél is megteszi, Osama pedig lelkesen mutatja be műveit: mentás – paradicsomos-uborkás raita, sárgabarack chutney, paradicsom chutney és végül a kedvencünk a zöldalmás mentás lime-os chutney. Ropogós papadum és langyos köményes naan kenyér dukál hozzá.

A főételek a bentohoz hasonló stílusban érkeznek, a tál négy részre van osztva, találunk rajta bundázott zöldségeket (ezekhez az előétel chutney-k remekül passzolnak) rák masalát, csirke tikkát dal-al (lencse köret) és tandoori báránybordát biryani rizzsel.

Az este koronája a fűszeres indiai chai crème brűlée, amihez friss gyümölcsöket, piskótát és csokiba töltött kardamom habot kapunk. Bármikor kezdenénk a menüt elölről.

Indiai Hét@Buddha-Bar:2014. Március 15-21.
A 6 fogásos menü ára: 6.900 Ft + 12% szervízdíj
Cím:1052 Budapest, Váci utca 34.
Facebook