Steampunk csövekkel és a Fűrész című filmre hajazó, de annál sokkal kedvesebb bábokkal támad a Zichy Jenő utcai Sehol bár, ahol a pszichodelikus élmény exponenciálisan növekszik minden elfogyasztott feles után. A körülbelül 30 főre berendezett intézmény abszolút törzskocsma jellegű, és annak ellenére, hogy pincehelyiség, van a levegőben valami otthonosan vonzó. És nem biztos, hogy csak az ital tehet erről.

A Zichy Jenő utcában néhány lépcső és egy masszív faajtót belökése után kezdődik a Seholbár, amely egy “L” alakú belső térből egy pultból, steampunk elemekből és egy csomó különös szörnyből áll, mintha csak Tim Burton kedvenc ivójába tévedtünk volna, valamikor az 1900-as években.

A város egyik legfurább hangulatú pincehelyiségének semmi köze nincs a Peter Pan történetből ismerős Seholszigethez, bár kezdetben ezt gondoltuk. A Seholbár nevét és belső terét a hely törzsfőnökének, Kutyának a párja ihlette egy régebbi kiállításával. Természetesen a “sehol” szó kapcsán a marketinglehetőségek száma is jelentősen megnövekedett, bár nem mintha szükség lenne ilyesmire: a hely híre leginkább az ősidők óta legmegbízhatóbbnak számító csatornán keresztül: szájról szájra terjed, és állandó törzsvendégek is akadnak már bőven, ami nem véletlen.

A Seholbár egy rendkívül egyszerű, íratlan szabályrendszer szerint működik: gyere le, legyél jó fej, érezd jól magad idelent a szörnyek között, és próbáld meg kizárni a valóságot. Ez amúgy itt nem is különösebben nehéz: a vendéglátás szintjén minden apróságra odafigyelnek; például jár uborka a vodka mellé, és ha az ember nagyon nem érzi jól magát, akkor simán előfordulhat, hogy érkezik a pultból az 5 centes segítség némi vállveregetéssel kísérve. Ez pont az a hely amúgy, ahova teljesen egyedül is bátran le lehet jönni pulttámasztás céljából, a vége valószínűleg úgyis egy kellemes este lesz.

Ennek megfelelően a cég politikája is elég vendégbarát: az árakat megpróbálják a lehető legalacsonyabban tartani, míg a minőséget a legmagasabban. Ez többé kevésbé sikerül is, de ettől függetlenül nem sorolhatjuk a Seholt az olcsó kocsma kategóriába, ami a lokáció miatt teljesen rendben is van.

Annak ellenére, hogy egy főleg ivós helyről beszélünk egyébként nem feltétlenül az alkoholé a főszerep: a Seholban állandó jelleggel vannak kiállítások, folyamatosan keresik a jazz blues funky soul és rock stílusban játszó zenekarokat, és egy igen tekintélyes társasjáték gyűjteménnyel is rendelkeznek, amit bárki igénybe vehet. Ez csapatépítő szempontból rendkívül jó ötlet, főleg, hogy a térerő nem a legtutibb a vastag falak takarásában, így az ember kénytelen valódi emberekkel interakcióba lépni.

Sehol BárCím: 1066 Budapest, Zichy Jenő utca 22.


FacebookNyitva tartás:
Hétfő - Csütörtök:

5:00 pm - 1:00 am,

Péntek-Szombat:

5:00 pm - 4:00 am