Jó néhány évvel ezelőtt különcnek számítottál, ha bankkártyával fizettél reggel a karamellás tejért, manapság meg akár úgy is rendezheted a számlát, hogy be se pötyögöd a PIN-kódodat. Sőt, itt van máris a következő szintre lépés. A Simple applikációval az okostelefonoddal fizethetsz többek között kajáért, mozijegyért – ahogy az alkalmazás nevében is benne van: egyszerűen.

A dolog úgy működik, hogy először letöltöd az Appstore-ból vagy a Google Playből az ingyenes appot. Telepítés után bepakolsz alkalmanként maximum 50 ezer forintot a virtuális pénztárcádba például a bankkártyád adatainak segítségével, és következhet a vásárlás (az alkalmazás bank- és mobilszolgáltató-független). További lehetőségként tetszőleges számú bankkártya adatai tárolhatók az applikációban, így a regisztrált bankkártya segítségével a bankszámlád terhére is fizethetsz. Sőt, ha esetleg kifogytál a keretből, akkor sem kell megijedni, mert egy másik regisztrált felhasználó tud neked pénzt küldeni az alkalmazáson keresztül.

Borravaló telefonnalEgyelőre négy különböző lehetőséged van a Simple-lel pénzt költeni: vásárolhatsz országszerte több száz italautomatából, rendelhetsz ételt 300 étteremből (nem muszáj mindből), vehetsz moziba jegyet (a megvásárolt jegy az alkalmazásban jelenik meg, kinyomtatni sem kell), illetve egyedi szolgáltatásként kifizethetedapincért az étteremben (jelenlegi elfogadóhelyek: A38 Hajó, Pirítós, Farger, Café Alibi, Kantin, Kolor).

Ez utóbbi tűnik jelenleg a legizgalmasabb résznek, hiszen ha egy olyan étterembe ülsz be, amelyik elfogadóhelynek számít, akkor nem kell várnod, míg a pincér odabaktat hozzád, hanem a telefonon lévő alkalmazást megnyitva az étteremben található QR-kódot beszkennelve a Simple felismeri a helyet, megjeleníti az aktuális étlapját, majd leadhatod a rendelésedet és a végén fizethetsz is, illetve még borravalót is adhatsz.Élmény a vásárlásAz alkalmazás fejlesztői nem kizárólag egy bankkártyát ültettek be a telefonba, hanem lefedték a teljes vásárlási folyamatot, valamint egyszerűbbé és gyorsabbá tettek bizonyos mindennapi élethelyzeteket. A Simple-lel az volt a céljuk, hogy a reagáljanak a felhasználói igényekre és teljes körű vásárlási élményt tudjanak nyújtani.

A tervek szerint év végig további funkciókkal bővül a szolgáltatás.

Könnyedén ment a rendelésTermészetesen mi is kipróbáltuk és csupa jó tapasztalattal szolgálhatunk. Először az ételfutár szolgáltatást teszteltük, mindössze néhány "gombnyomásunkba" került és 30 percen belül az asztalunkra repült az ebéd. Első lépésként a kiszállítás pontos helyét és az elérhetőséget kellett megadni, majd a legördülő étteremlistából választani egy számunkra szimpatikusat.

Az általunk kinézett étkezdében minimum 800 forint értékben volt "muszáj" ételt rendelni, és ha már török étteremre esett a választás, mi mást, mint dönert tettünk virtuális kosarunkba. A szállítás díja ennél az étteremnél semmibe sem került, és mivel viszonylag közel található a szerkesztőségünkhöz, a becsült érkezési időn (fél óra) belül meg is érkezett a csemege!

Sikeres kávézás egy percen belülAz italautomatánál még gyorsabban működött a rendszer. A Simple ajánlott néhány, a tartózkodási helyünkhöz közel eső üzletet, ahol lehet vele fizetni, ezekből választottuk ki a legközelebb esőt. A gépen található zöld gomb megnyomása után a megkívánt italra böktünk (ebben az esetben kávéra), majd az automatán megjelenő QR-kód elé kellett tartani a telefont.

A kód beolvasását követően a telefon alsó részén léptünk tovább a fizetéshez, és miután a szerkezet kiírta a vásárlás sikerességét, máris a kezünkben tartottuk a gőzölgő koffeinbombát.

A Simple alkalmazás letölthető az Appstore-ból és a Google Playből.