Aki elmúlt 18 éves és szereti a filmeket, az valószínűleg tudja, ki az a Rocco Siffredi. A világ leghíresebb akcióhőse körülbelül egy hónapja olasz éttermet nyitott az Alkotmány utcában Rocco’s World néven. A pornósztár egyébként az eredeti szakmájában is tevékeny: budapesti filmstúdiójában folyamatosan forognak a kamerák, hogy később a monitorok előtt ülve mind jobb emberekké váljunk. A színésszel és feleségével (aki az üzletvezető) beszélgettünk az étteremről és mindenféle finomságról. 

Rocco világa

Sok olasz étterem van Budapesten, de ez a darab merőben más. A Rocco’s World az itáliai születésű RoccoSiffredi (továbbiakban: a Mester) életművének gyémántgyűrűje, amely amellett, hogy jól néz ki, még minőségi olaszgasztronómiát is kínál. A minőséggel kapcsolatban amúgy nem is nagyon voltak kétségeink, sejtettük, hogy egy ilyen nagy név nem adja az arcát akármihez - ha értitek, mire gondolok.

Az étterem megnyitása azon logikus gondolatsor mentén történt, amely szerint nem árt, ha van egy hely, ahol a barátokat és az izgatott rajongókat meg lehet vendégelni, de közben az sem árt, ha mindez jól tükrözi egy menő olasz férfi stílusát.

A projekt egyébként tényleg elég jól sikerült, a hely szép, egyszerre elegáns és laza, a téma pedig természetesen a Mester munkássága, ami filmek és különböző relikviák formájában manifesztálódik az étteremben. Nagy kedvencünk a mosdó, ahol kézmosás közben néha a tükörben megjelenik Ő maga. Tényleg.

Ami szem-szájnak ingere...

A Rocco’s World teljesen olasz: az alapanyagok kintről jönnek, a receptek kintről származnak, az elkészítési mód is olasz, sőt a szakács is. Az ételekre a gourmet jelleg, a kis adagok és a könnyedség a jellemző, az étlapon pedig viszonylag kevés, de különleges és jó minőségű fogás található. Amin egy kicsit meglepődtünk, hogy pizzát például nem lehet kapni, mert állítólag az egy teljesen más irányba vinné el az étterem hagyományos olasz “caffe” jellegét. Az indoklást elfogadjuk, és a továbbiakban ebbe nem is tudunk belekötni.

A pizza helyett viszont van itt egy nagy halom más dolog, ami felizgatja az ember fantáziáját (de nem úgy): van hagymaleves (990Ft), minestrone leves (990Ft), rukkolás ráksaláta (2000 Ft), nizzai tonhalsaláta (2000 Ft), Rocco wok (2900 Ft), spagetti carbonara (2100 Ft), sajtos-borsos ravioli (2500 Ft), padlizsán parmigiana módra (2000 Ft), paradicsomos-bazsalikomos spagetti (1890 Ft), bárány milánói módra (3900Ft), grillezett tengeri süllős szendvics (4800Ft), kacsamell fekete borssal (3100 Ft), alma terrin fahéj öntettel (990Ft).


Jó hír, hogy 12:00 és 15:00 között menüt is kínálnak ebédre, tehát munka közben is érdemes ide ellátogatni. Ennek ára, két fogás esetén 1490 Ft, három fogás esetén pedig 1890 Ft.

Egy testes vörös

olaszételek mellé jó olasz italok is járnak. A Mester nem aprózta el a dolgot és az evéshez saját, Rocco néven futó borát ajánlja, amely a szülővárosából származik. Egyelőre még csak vörös kapható, de már készül belőle fehér is. Emellett lesz Roccosöre is, amely az olasz kézműves sörfőzés budapesti képviselője lesz.Rocco jövője

A Mester vendéglátással kapcsolatos tervei nem ragadnak meg egy egyszerű étterem szintjén. A közeli jövőben Parlamentre néző teraszt, és egy Roccomerchandise boltot terveznek mindenféle izgalmas ajándékkal.

Későbbi cél, hogy külföldön is legyen ilyen étterem, akár franchise rendszerben. Ideális helyszínként azonnal ki is szemelték a Vatikánt; a terv jól tükrözi a színész kekec humorát. Ez egyébként nem vicc, ő maga mondta.
Szeretnék emellett, ha nem csak a felnőttfilmek rajongói és a barátok járnának ide, hanem azoknak is a kedvére tudnának tenni, akik csak enni akarnak, és esetleg fogalmuk sincs arról, ki az a Rocco Siffredi. De természetesen lesznek olyanok, akik valamilyen meggyőződésből semmiképp sem fognak ide járni. Nekünk tetszett, szurkolunk.

Rocco’s World Caffe (bezárt)Cím: 1054 Budapest, Alkotmány utca 19.