A két angol szó úgy cseng a budapesti kávéőrültek fülében, mint Mascagni neve egy operarajongóéban. A kis Czuczor utcai üzlet az első újhullámos kávézók egyike volt, ami a város távolabbi feléből is a kicsit kieső utcába vonzotta az egyedi ízvilágú kávék kedvelőit. Szerencsére az alapítók nem álltak meg a belváros határánál, a Váci úti Tamp & Pull után most a város közepén nyitottak üzletet.

KávéháromszögBudapest a századforduló körül többek közt híres kávéházairól volt ismert külföldön. Az Arany János utca környéke lassan erre a világra emlékeztet, legalábbis ami a kávés kínálatot illeti. Csakhogy míg régen hatalmas üvegtáblák mögött, klasszikus berendezésű intézményekben kortyolgattak a pesti polgárok, manapság egyedi belső terekben, egy fekete tábláról választhatunk dűlőszelektált, a legprecízebb eljárások szerint elkészített kávékat.

A környéken szerencsére az Espresso Embassy és a Nomuri mellett tehát a Tamp & Pull is megvetette a lábát. Mint az alapítók elmondják, ők eredetileg is itt akartak nyitni, és csak a véletlenen múlt, hogy két éve végül mégis máshová mentek az első üzlettel. Úgy tűnik, hogy ahogy egy cipészekkel vagy órásokkal teli utcában lenni szokott, az újhullámos kávézók is egymás hatását erősítik: ők hárman egyre-másra vonzzák az igényes fogyasztókat.

A signature italairól és jellegzetes sapkáiról ismert Molnár Attila és csapata magasra teszi a lécet. Ha a valóban nemzetközi hírnévnek örvendő barista szaktudása nem volna elegendő, a Has Bean kávé neve garancia a sikerre. A Stephen Leighton nevéhez köthető, piros csomagos feketéből tényleg csak néhány kiválasztott kaphat - nemcsak itthon, hanem az egész világon. Érdekesség, hogy a Gerbeaud-ba 120 év kizárólagos Julius Meinl-uralom után mostantól Attiláék is szállíthatnak, így az ottani vendégek is választhatnak ezentúl valami kevésbé megszokottat.
Ezt találod a táblánA Corvinus mellett található Czuczor utcai üzletet még az alapítók saját kézzel újították fel, az itteni, Lab5 által megálmodott helyiségben pedig sok, az origóhoz köthető dizájnelem fogad. Az ajtón belépve a megszokott, plexilap mögött feltárulkozó félig-meddig nyitott kávégépet találjuk, a falakon a kávégépes alkatrészeket ábrázoló műszaki rajzok és rézcsövek, a baristák feje fölött pedig könnyen áttekinthető fekete tábla, amin mindössze négy "kategória" látható: black, white, soft, tea. Egy eszpresszó egyébként 410 Forint, egy cappuccino 510, egy flat white 600, egy latte pedig 560, ami ebben a szegmensben eléggé kedvező árnak számít.Amit csak itt ihatsz

Bár találni más minőségi kávészállítókat is a városban - a legtöbben a remek Casino Moccára esküsznek - a Tamp & Pull számára kulcsfontosságú a teljesen egyedi kínálat. Mivel a szállító révén mintegy hatvan területtel állnak kapcsolatban, így minden üzletben, minden évszakban más fajtákat találunk. A kiválasztott farmerek csak a tökéletes állapotú kávébabot adják ki a kezük közül, amit a Has Bean szakértői pörkölnek, szállítanak, így az egyes ültetvényről származó tételeket mindössze néhány hétig lehet kapni.

Emellett nemcsak a kávéfajták, hanem a baristák jóvoltából is egyedi specialitásokat kóstolhatunk az egyes üzletekben. A dolog szépsége, hogy a kínálat folyamatosan váltakozik, így például időnként találkozhatunk Attila kreálmányával, a kávé-kóla fantázianevű kellemes, kávéalapú üdítővel.

Aki ismeri a Tamp & Pullt, nem kell sokat érvelni, hogy miért jó. Aki pedig eddig nem merészkedett ki a másik két üzletbe, itt most kipróbálhatja, mit jelent az újhullámos kávé. Miután megértette, úgysem fog mást inni.