A laza fröccsök/sörök és a kultúra keresztmetszetéből elindult a We Love Budapest hétvégi programajánló sorozata. Koncertek, kiállítások, éttermek, felolvasóestek, filmklubok – a péntektől vasárnapig tartó időszakasz esszenciája. Hogy tudd, hova mozdulsz majd ki, akár egyedül, akár a barátaiddal!

Péntek
Aki ha átvitt értelemben is, de szeretne odapörkölni a hétvégének (mi kérünk elnézést), annak ajánljuk a Műterem Kávézót, ahol a rugalmasság kéz-a-kézben jár a képzőművészet és a jó kávé szeretetével. Havonta változó kiállítások, szendvicsek, turmixok,; tökéletes óvóhely, amíg átvészeljük a munkaidő lejártát és az esti ittas pajtatáncot elválasztó rövid időt.Pénteken folytatódik az egyszálgitáros dalszerzők menetelése - most éppen a Hátsó Kapuban. A Spark And The Hawk a magyar préri ördögszekereit görgető amerikai folkkal, a Makkara pedig filmzeneszerű akusztikus loopokkal és atmoszférával járul hozzá az estéhez, a the boy and the tele pedig már előrevetíti a magányos éjszakai hazabuszozás hangulatát.

A rövidfilmekért rajongók biztosan bekarikázták már a naptárukban a csütörtöktől vasárnapig tartó időszakot: ismét megrendezik ugyanis a Friss Hús Budapestet, ezúttal nemzetközi programmal kiegészítve a hazai szemlét. A négynapos fesz tivál során a szakmai események mellett koncertek, bulik, illetve egyéb kulturális programok is várják a filmeseket és a moziszerető közönséget.A Trafiq jóvoltából egy este erejéig mindenki úgy érezheti, hogy ő Sean Connery, Daniel Craig, Roger Moore vagy éppen Pierce Brosnan utóda, főállásban nőcsábász, mellékállásban pedig a világ leghíresebb brit titkosügynöke, azaz: James Bond! Csillogó luxusautók, különleges Martini itallap, casino sarok, vörös szőnyeg - tökéletes illúzió.

Az

Új-zélandi drum'n'bass zseniktől

a világ és a zene még megannyi szeletéig, folyamáig és zugáig egy

szédületes péntek estén ! A

State Of Mind

2005 óta hergeli a

dobbasszusra éhes közönséget , olyan kiadóknál jelentették meg zúzós táncparkett-bombáikat, mint a

Shogun Audio , a

Viper Recordings , a Concord Dawnhoz köthető

Uprising

vagy a

Bad Company . Március utolsó hétvégéjének nyitányaként negyedik, "Eat The Rich" című lemezüket mutatják be a nagyközönségnek.
Szombat Március 29-30. között

hetedik alkalommal rendezik meg a

Magyar Ízek Vására

a

Millenáris „B” csarnokában , amelynek idei központi témája a

minőségi kézműves tejtermékek , azon belül is a

sajtkészítmények . A korábbi hagyományokhoz hűen, az eseményen hazánk

150 kistermelője

képviselteti magát, akik többek között olyan különlegességekkel készülnek majd, mint az igazi házi készítésű túrórudi, a különféle

bivalytej- készítmények , vagy a

frissen köpült vaj .Gyönyörű piték, torták, aprósütemények, pohárkrémek, saját készítésű fagylaltok, reform sütemények - a Domi's Bake Shop jó eséllyel megédesíti majd a hétvégénket, a hab a tortán pedig (szó szerint) a kedves és barátságos vendéglátás, illetve a mintás szívószálak szeretete. Domi boltjában ráadásul süteményes kiegészítőket is vásárolhatunk, ha hazavinnénk egy muffinostálkányit a szerethető, kicsit vintage-be hajló dizájnból és a marasztaló hangulatból.

A kilencvenéves francia fotográfus,

Marc Riboud

az 1947-ben alapított legendás

Magnum fotóügynökség

tagja és később 1976 és 79 között elnöke is.

Az alapítók közül

Robert Capa ,

Henri Cartier-Bresson

közeli barátja és tanítványa. Törökország, India, Nepál, Japán, Afganisztán, Pakisztán, Irán és

Kína

területén készült fotográfiából válogat a Mai Manó Ház a mintegy hetven képből álló kiállításra, amely életének és munkásságának az

1955 és 1958 közötti

időszakát mutatja be.Budapest kedvenc sakálfalkája, a Hangmás az indie-lelkek kedvenc partysorozatának, a Tesco Disconak a keretében tér vissza a Corvintetőre - a fellépésük előtt pedig levetítik majd legújabb, legtrippesebb klipjüket, ami a Tudom, Hol Lax című számhoz készült. Klippremiert tart majd a The Moog is, akik a kanyarban lévő új EP-jük beharangozó számához, az Unboundhoz készítettek egy ízléstelen fényekkel és giccses pillantásokkal zsúfolt videót. A szatyordiszkó előtt fellép még a We Are Rockstars is.

Kislemezek és nem-kislemezek a popzene egyik legszebb korszakából, az 1976 és 81 közötti időszakból! Gary Numan, Japan, Brian Eno, Funboy Five és még sokan mások a Beat On The Brat második retró-szeánszán, ahol olyanok pakolják majd a zenét, mint a magyar katedrálispunk színtér legfontosabb alakja, a Gustave Tiger frontembere, Jehova Csaba.VasárnapA minőségi húst laikus szemmel pont annyira nehéz felismerni, mint egy milliárdokat érő high-tech radarnak egy ormótlan maláj repülőgépet. Ezért úgy gondoltuk, megkímélünk mindenkit a rossz tapasztalatoktól és kiválogattuk a helyeket, ahol a sonka és a szalámi mindig kényezteti az ízlelőbimbókat, akár szendvics formájában érkezzen, akár mogyorókrém és banán társaságában. Marhahús gasztrocsodák, csirkemájas-lencsés szendvicsek, borókafenyő-forgácson füstölt sonka, porchetta - ebédidőben csak óvatosan olvassuk.Bemutatkozik a Design Terminál megújult központja az Erzsébet téren - ráadásul ingyenes programok egész sorával! Lesz design vásár, kreatív kézségfejlesztő sarok, streetfashion bemutató a Gombold újra! Divat a magyarés a BP Shop válogatott kreációival, bemutatkozik a Pocket Guide és a Design Terminál közös audioguide túracsomagja.

A

kolor csavart egyet a vasárnaponként megrendezett Kolor Kinema programján: az

idei Friss Hús fesztivál legjobb rövidfilmjeit vetítik majd, így aki lemaradt, az most pótolhat. A belépő mellé jár egy ajándék pohár sör, a vetítés után pedig a

8OUNCE két lemezlovasa, Hi és Eyto zenél.
A zenekar-alapító frontember és majdnem mindenes James Johnston

játszott a

Nick Cave and the Bad Seedsben , a

Faustban ,

Lydia Lunch Big Sexy Noise-ában , azonban most a legütősebb, a saját formációjával, a

Gallon Drunk kal jön vadonatúj lemezét bemutató turnéján, melynek címe: The Soul Of The Hour. Előttük fellép a

The Silver Shine

zenekar gitáros/énekesének a szólóprojektje, az Ati Edge & The Shadowbirds

- vad rockabilly, garage rock 'n' roll és régi sulis psychobilly, zenei elszállás.

Whisky-gőzös stoner rock és vasárnap esti nyaktorna a Kontra Klubban! A Spacedust zenéjében

az underground és mainstream stoner rock elemek keverednek, garantálva a sztratoszférába röpítő zenei utazást, a Spacesh!t pedig eklektikus, magával ragadó és perfekt módon összerakott popzenét jászik az ihletett, invenciózus fajtából. Táncos és okos egyszerre. Egyformán jól tud buliztatni és elgondolkodtatni. A hatások között ugyanúgy ott van a Daft Punk, mint mondjuk a Pink Floyd, Jean Michel Jarre és a space rock úgy általában, ugyanakkor az alapok komoly electrotöltetet is kaptak. Nem lesz egyszerű.