A laza fröccsök/sörök és a kultúra keresztmetszetéből elindult a We Love Budapest hétvégi programajánló sorozata. Koncertek, kiállítások, éttermek, felolvasóestek, filmklubok – a péntektől vasárnapig tartó időszakasz esszenciája. Hogy tudd, hova mozdulsz majd ki, akár egyedül, akár a barátaiddal!

PéntekAz Első Palacsintafesztivál ötvözi a finom desszert varázsát a belvárosi bulihangulattal. Ezen az estén az Anker't a nyugalom buliszigetévé változik és minden vendég részére biztosítja a finom palacsintát (lekváros és kakaós), a csodálatos italokat, a jó társaságot és a remek zenéket.

A Tabáni Plébánia mellett megbúvó Asztalka nem egy szimpla cukrászda, hanem egy közösségi tér, naponta változó sütemény-kínálattal és olyan berendezéssel, hogy óhatatlanul azon kezdünk gondolkodni, hogy a nagymamánk lakásában vagy az Alice Csodaországban fantáziavilágában ért minket a forró csoki vagy a fűszeres tea okozta ámulat. Lámpabúra-csészék, antik bútorok, varázslatos festmények - a legtöbb berendezési tárgy meg is vásárolható, ha pedig kedvet érzünk hozzá, mi is gyarapíthatjuk a berendezést egy-egy ajándékkal.

A zajzene idén lesz éppen százegy éves, ezt pedig a Gödör Klub az immár hagyománnyá vált Speciál fesztivál keretében ünnepli. Experimentális zene egész éjjel, három fellépő: a félig debreceni, félig budapesti Százaségő, majd pozvakowski., utánuk pedig a Lyuhász Lyácint Bt. és a Zadam társulat közös szeánsza.


Egész estés program a divat megszállotjainak, a Trafiq és a One Fashion Agency & Retail jóvoltából. Különleges divatbemutató, majd egy hajnalig tartó party, amelynek keretében a 11ground bloggerínái mutatják be a magyar divattervezők kollekcióinak darabjait.

Január 27-31. között a vietnámi holdnaptár évének utolsó hetét ünnepeli a Madame Noi. Egész héten különleges fogásokkal (banánvirág saláta, tavaszi tekercs tarisznyarákkal, mangó mousse, stb.) az idei holdév utolsó vacsoráját pedig Stahl Barbara és a Havai Gábor Duó fellépése teszi még emlékezetesebbé.

Szombat

A Szendzso egyik Zsoltija által életre hívott Kolosy Ébresztő a legjobb választások egyike, ha egy kímélő és egészségesreggelit szeretnénk nyugodt, családias környezetben. A legtöbb termék közvetlenül vidéki beszállítóktól, őstermelőktől származik vagy alapanyagként kerül a tányérunkra, poharunkba. Fenyőrügy szörp, friss gyümölcsökből kisajtolt lé, friss francia croissant szólóban vagy különböző krémekkel (pl. tonhal), joghurtok, sajtok, befőttek, lekvárok. Az egytálételek szerelmesei számára van omlett, ham&eggs,bagel, quesadilla, leves, házi krémes, szendvicsek. Utóbbi már csak azért is jó választás, mert hiába marasztaló a hely, nem lehet leülni.

Bruno Bourel francia fényképész Párizsban született, 1957-ben. Zenei és fotós tanulmányai után Polaroid SX 70-es fényképezőgéppel kezdett el a 70-es évek végén fényképezni. 1993 óta él és dolgozik Budapesten. A városról készített fekete-fehér fénykép-képeslapjait sokan ismerik. A legújabb kiállítása a Jégbüfét állítja a központba, emlékekkel, érzésekkel, idegenekkel és ismerősökkel.

Hagyományteremtő céllal szervezi meg február elsején a Hammer Concerts az első Death By Metal fesztivált, ahol az olasz Fleshgod Apocalypse, a kanadai Kataklysm, a brazil Krisiun mellett további tizenhét extrém metal banda játszik majd, garantálva 2014 egyik legfontosabb metál eseményét. Érdemes felspájzolni hideg élelemből és láncingből!

Szédületes sebesség, embertelen precizitás, lélegzetállító feszültségVandekeybus koreográfiája 1987-ben sokkolta a világot. Játékos, erőszakos, technikás és iszonyatosan kockázatos – a kilenc táncos saját teljesítőképessége határain is túljut, egészen addig a meghatározó pontig, amikor már nincs más választás. A darab mit sem veszített lendületéből és meggyőző erejéből: ma is megkerülhetetlen alapmű. Ezért a darabért Vandekeybus és zeneszerzői Thierry De Mey és Peter Vermeersch megkapták az egyik legrangosabb amerikai díjat, a Bessie-t, a tánc és a zene bátor ütköztetéséért.

Fabrizio Plessi az egyik legnépszerűbb kortárs olasz művész, akinek a nevét nagyméretű videóinstallációi tették ismertté szerte a világon. Műveiben teljes természetességgel ötvözi a mai technológiát, a mozgó képet, a hangot a legegyszerűbb anyagokkal: a fával vagy a kővel. Alkotásain szinte mindig a négy őselem valamelyikét használja, olykor többet is egyszerre. Karrierje kezdetén az Emilia tartományból 14 évesen Velencébe került művészt érthető módon a víz foglalkoztatta, később a tűz (láva) is jelentős szerepet kapott. Látványos, olykor hatalmas méretű munkáinak hatása alól szinte senki sem vonhatja ki magát. A Ludwig Múzeum szombattól, Liquid Labyrinth címmel egy kiállítást szentel a munkásságának.Vasárnap

A kurd származású Ileri Ridvan gyrososa, a Free Kurdistan Étkezde a már bevettnek mondható fogások mellett (falafel, gyros és társaik) mindig kínál pár autentikus, tibeti fogást is, például jak-pörköltet, tibeti kenyeret és momót, sa phalet, ráadásul a zöldségek aránya feltűnően nagyobb, mint máshol. Minden frissen készül, minőségi alapanyagokból - így politikai hovatartozástól függetlenül garantált az íz-élmény.

Ha szeretnénk elkötelezett fanatikusok társaságában, sörgőzös fejjel nézni az év amerikai sporteseményét, akkor irány a DOB3, amely vetíti majd a Denver Broncos és a Seattle Seahawks összecsapását, azaz a Super Bowlt. A kérdés már csak annyi: Budlight vagy Anchor?

A Műcsarnok idei legnagyobb kiállítása a Julia Stoschek Collection időalapú, a mozgókép médiumát használó műveire fókuszál, legyen szó dia, celluloid, DVD vagy bluray hordozóról. Tizenegy művész huszonhat munkája, több nemzedék látás- és megközelítésmódja, Egy Város Entrópiája.

Az orosz-magyar barátság jegyében megnyitott a Godunov Restaurant & Vodka Bár minden szempontból prémium hely: tradícionális orosz receptek alapján elkészített európaias fine dining ételek, a molekuláris gasztronómia módszereivel készített koktélkapszulák és 108 féle vodka. Utóbbiak közül választhatjuk a szőlőpárlatból készült Cirocot, a Kazahsztánban gyártott Snow Queent, a lengyel aranyrozsból készült Belvedere-t vagy éppen a a limitált szériában gyártott Kalashnikov Vodkát. A lila leddel megvilágított italok, a plafonra kézzel felfestett matrojska babák és a drágább vodkák mellé járó "bottle service" (is) garantálják az emlékezetes estét.Érzékeny és tétova, dél-amerikai, szexuális identitás kereső romantika, a homoszexualitás és a meg nem értettség kérdését (is) boncolgatva, internetes társkereséssel és meg nem értett tinédzserekkel. Spanyol nyelven, angol felirattal, regisztráció ellenében ingyen - a Kolor Kinemában.