Aki szeretne olyan sálat, mint amilyen a spanyol királynő nyakában van, az szálljon fel a 9-es buszra, például a Nyugatinál, majd a Raktár utcai megállóból indulva keresse fel a Búvár utca 1. szám alatt lévő selyemfestő műhelyt! A Silkwayben készülnek azok a kendők és sálak, amelyek aztán nem ritkán az egész világot bejárják, hiszen a személyes megrendelők sora mellett ott vannak a minisztériumok, a Magyar Olimpiai Bizottság, és még sok olyan szervezet, amelyek segítik messzire repíteni a selymeket. Szerencsés helyzet, hogy mi akár egyből az üzletben is vásárolhatunk.

Selymes utakonA Selyemútra majdnem mindenki referenciákon, illetve az interneten keresztül talál rá, hiszen Óbuda egyik lakóövezetének is az egyik legeldugottabb pontjában bújik meg. Nincs ezzel baj, legalább bármikor jövünk, esélyünk van rá, hogy egyrészt beférjünk, másrészt csak a munkafolyamatot láthassuk. Itt nagy valószínűséggel nem kell majd megküzdenünk a fogasokat tologató többi vásárlóval, akik órákon keresztül fontolgatják, hogy melyik szín, motívum és méret fejezi ki leginkább a személyiségüket. A műhely-üzlet kombinációban mindig legalább ketten dolgoznak nyitva tartási időben, hiszen rengeteg a megrendelés, ugyanakkor a festés soha nem megy az érdeklődők kiszolgálásának rovására.

A Selyemutat összesen hárman tartják életben, mindenki fest is, de - az egyéb feladatokkal összhangban - különböző intenzitással. Motívumok alapján viszont nincsen bontás a lányok munkái között, mindenki kísérletezik olyannal is, amit esetleg még soha nem próbált ki. Ilyen persze mára nem nagyon akad, annak ellenére, hogy a legkülönbözőbb egyedi megoldásokat is teljesítik.

Gyerekrajzok, arcképek, díszített becenevek, tájak is kerültek már selyemsálra. Persze vannak favoritok, és azt is gondoljuk, hogy aki betér az üzletbe nézelődni, az biztosan könnyedén nyer inspirációt és változtatja meg az addigi elképzelését.Nem hobbiA selymek Kínából érkeznek, a festékek Franciaországból, és mielőtt bárki azt hinné, hogy az otthoni vasalós módszerről van szó a kendők fixálásakor, eláruljuk, hogy mindez gőzölőben történik. Miután a külön erre a célra gyártott fakeretekre feszített selymeken megszáradt a kontúr, a festés következik, és a száradás után vidékre viszik őket, az ország egyetlen selyem-gőzölőjébe. Az árak 5000 forinttól sok ezer forintig terjednek, a ráfordított energiával arányos módon.Éppen a sok munkafázis miatt, akár két hét is lehet az elkészítési idő, de ez a maximum, ami csodás hír mindenkinek, aki személyes ajándékot szeretne (magának).