A laza fröccsök/sörök és a kultúra keresztmetszetéből elindult a We Love Budapest hétvégi programajánló sorozata. Koncertek, kiállítások, éttermek, felolvasóestek, filmklubok – a péntektől vasárnapig tartó időszakasz esszenciája.Hogy tudd, hova mozdulsz majd ki, akár egyedül, akár a barátaiddal!

Péntek
A Dürer Kert speciális étrendet állított össze azoknak, akiket nem csapott meg a street food forradalom szele, és amelynek lényege minél több fém bevitele a szervezetbe. A tizenegyedik Stagediving fesztivál keretében mutatja a Watch My Dying és a Cadaveres az új albumát, de lesz még Insane, Killing Age és sok más egyéb is, amin nem fog a rozsda. A koncertek után rockdiszkó, esztergált bakelitekkel és konfettivel.

Azoknak, akik csak annyit tudnak oroszul, hogy 'da, vodka', ellenben vonzódnak a fine dining ételekhez és az érzékszerveket rabul ejtő luxushoz csak ajánlani tudjuk a Godunov Restaurant & Vodka Bárt. 108 féle vodka (Kalashnikov Vodka, Snow Queen, Royal Dragon Superior Vodka, Sobieski és társaik), a molekuláris gasztronómia módszereivel készített koktélkapszulák, ukrán borcs, hidegen tálalt levendulás lazac kaviár - a marandó élmény garantált.

Bólogatós hip-hop ütemek, eufórikus house- és diszkó-petárdázások, kemény kickek és a már megszokott Nightdrive hangulat, az utaztató(s) elektronika és az egyetemes coolság keresztmetszetében. A megszokott DJ-k mellett az Aarion Clothing képviselői is pult mögé állnak, egy táncparkettve terelve a magyarországi divat és zene legjelesebb képviselőit.

Egy spenótos-kecskesajtos lángos? Vagy egy laskagombás - parmezános? Esetleg egy pirított káposztás - füstölt tarjás? Jöhetnek mellé a balatoni borvidék legjobb nedűi? Ha a válasz igen, akkor az Apacuka Varieté a legjobb választás, ugyanis mindkettővel szolgálhatnak, így érdemes a pénteki napon pofonvágni a diétát.

A Ludwig Next - Monochrome Clackhoz kapcsolódó speciális audiovizuális festmény installáció és kerekasztal beszélgetés, meghívott vendégekkel? Ha jól hangzik, akkor a hétvégét érdemes a Live Act fedőnevet kapó rendezvénnyel indítani, ahol még a következő kérdésekre is választ kapunk majd: mi az az improvizatív vizualitás? Mitől lesz időtálló egy műalkotás? Megismételhető-e egy műalkotás? Ezek lesznek a fő kérdések.SzombatA négy Golden Globe-díjat, két Oscar-díjat és még sok mást nyert lenyűgöző színész, Tom Hanks életművéből szemezget majd a szombaton a Corvin Mozi. Egy jegyért három film - a Számkivetett, a Forrest Gump és a Terminál, magyar nyelven. Egész napos szórakozás az egész családnak.

Ha Forrest Gumphoz hasonlóan mi is minél több kalandot szeretnénk belesűríteni az életünkbe, érdemes a legkézreállóbb dolgokkal kezdeni - mondjuk a kilincsekkel. Érdemes utánanézni a legszebb daraboknak, valamint egy kicsit nyitottabb szemmel járni Budapestet, mert sokszor nem vesszük észre a város legszebb díszítőelemeit, hiszen ki tudja, mikor találjuk szembe magunkat valami igazán szemet gyönyörködtetővel.

Dánia egyik legmegosztóbb filmrendezőjének, Lars von Triernek premier előtt levetítik a legújabb filmjét (A nimfomániás - 1. rész) - egy speciális, háromnapos fesztivál keretében. Láthatjuk majd az életmű korábbi darabjait (Antikrisztus, Melankólia, A Birodalom I-II.), illetve speciális DJ szett és előadás is marasztalja az érdeklődőket.

A Let The Circus In! a Hellobaby új programsorozata, amelynek a keretében a zene mellett a látványé a főszerep. Egy teljes más világba csöppennek a résztvevők, (tűz) zsonglőrökkel, akrobatákkal, bűvészekkel - enged át magad a varázslatnak! Olyan lesz, mint az Alice Csodaországban.

A legjobb filmklubokat felvonultató összeállításunkban már beharangoztuk, hogy a Budapest Secret Cinema ezúttal a Jamessonnal karöltve, egy új rendezvénysorozattal kívánja még mozgalmasabbá tenni a telet, havi rendszerességgel (szombati napon) tartandó, ingyenes filmklubjával. Az első alkalommal a Coen testvérek négy filmje közül lehet választani.VasárnapA Mint A Madár című nemzetközi csoportos kiállítás a madarak és a kortárs képzőművészet kapcsolódási pontjaira fókuszál, témája lehetőséget nyújt olyan ellentmondásos kérdésfelvetések körüljárására, mint az ember természethez fűződő változó viszonya, a környezettudatosság kihívásai, vagy az ökológia politikai dimenziói.

A budapesti homlokzatok kifejezetten gazdagok épületdíszekben: érdemes nyitott szemmel járnunk, hiszen a stilizált növényi motívumok, a geometrikus formák és az emberi alakok mindig új meglepetéseket tartogatnak. Találunk itt oszlopokat tartó óriási atlaszokat, a titánok leszármazottját, groteszk arcokat, kis angyalfigurákat. Egyes épületeken a mitológiák világa elevenedik meg, míg más házakon egyfajta magyaros formakincs. Fedezzük fel őket!

Mundruczó Kornél a színházi rendezései mellett filmes munkáiban kényelmetlen, nehéz témákat feszeget úgy, hogy konvenciókból és közhelyekből építkezik. Szürreális, stilizált terek, helyszínek, őserő, mártírok - egy Tarr Béla és Fassbinder életművéből táplálkozó rendező öt filmjét vetítik majd a Kontra Klubban.

A Vágy című divatfotó kiállításnak már a címe is árulkodó: a képek többnyire vágyakat fejeznek ki. Kapcsolódhat egy ideához, de egy karakterhez is, akire hasonlítani akarunk. Ugyanakkor vágyott tárgyakhoz vagy helyekhez is szorosan kötődik. A divat szinte csak a vágyakról szól. Kiállítók: Deák Eve, Tóth Kristóf, Peruzzi Boglár, Jámbor Zsófia, Áron Erdős, Krebsz Áron, Gabriella Schindl, Gáspár Milán.

A Szépművészeti Múzeum Raffaello hat saját kezű rajza mellett tanítványai számos művét őrzi, és valamennyi Raffaello közreműködésével készült metszet megtalálható a gyűjteményében. A hatvanöt művet felsorakoztató kiállítás bemutatja Raffaello páratlan tehetségét.