Változnak az idők, az évek szállnak tova. Aki nem tudja folytatni, valószínűleg a medvékkel egyetemben téli álmot aludt. Persze, viccelünk, de tény, hogy Szerecsenkirály betört ismét a bizniszbe, mint anno Kelemen Kabátban emlékezetesen, sok megosztással, kultikus szöveggekkel. Horváth Boldit, egykori Riddim Colony-ból ismert nevén JZA, később pedig Szerecsenkirály néven alkotó szövegíró-dalszerző-előadó, a Kelemen Kabátban aranytorkú tagját kérdeztük, hol az élet Budapesten.

Novemberben kijött a Bisztró dal 2, azaz a Változnak az idők, és bár azóta a 4Bro stílusosan bezárt, a dal örök. Ez persze szélesebb közönségnek szól, mert aki igazi rajongó, a Bogárembernél aligha talál szebb szöveget a hazai popkultúrában. Vörös október huszonhárom, haveroknak csak szexpárduc. Szexi techno, love, house, go!
Milyen lenne egy ideális budapesti napod? Figyelj, nem tudom összekötni az ideális fogalmat Budapesttel. Budapest mindig gyönyörű, imádok itt élni. Amúgy városra néző teraszon (ha lenne) reggeli, futás az erdőben (ha lenne a közelben), este koncert az Arénában, ilyen már volt, remélem lesz még.
Mindig is itt laktál? Igen, itt is születtem. Az az igazság, nem is szeretek nagyon utazni, ez elég ritka tulajdonság. Általában bennem van a mikor jöhetünk már haza, én már öregpapásan szeretem a várost. Hehe.

Első emlék a városról?
Budán jó lakni, van egy csomó fain hely, alapvetően a pezsgés viszont Pesten van. Én speciel a pestezést elég későn kezdtem el, mert Budán jártam iskolába, itt éltem, szóval 14 éves koromig nem nagyon volt ok, amiért én átjöttem volna. 15-16 évesen kezdtem el megismerni tudatosabban a várost. Általában éjszakánként. Az akkori kimeríthetetlen buliháromszög a Kultiplex-Tűzraktár-Trafó volt. Igazából elég rossz a memóriám, szóval azóta emlékszem leginkább, amióta pár éve beindult a város, és lendült egy nagyot. Ja és a mai napig döbbenek rá közlekedési és elhelyezkedési összefüggésekre, mert óriási.
Mi a legjobb dolog, amit lehet kapni Budapesten? Pacsi, puszi, ingyen riksafuvar.
Van kedvenc kocsmád?Van, a Mátra borozó a Fő utcában, azon kívül Wichmann, Caesar, az mondjuk már undorítóbb, de olcsón berúgni pont jó. A Wichmannnak és a Mátrának van egy nagyon jó hangulata, meg még a Martost szeretem, az egy egyetemi klub. És a jó értelemben vett kommersz helyeket mint például az Akvárium.
Másztál már fel háztetőre? Igen, bár nem kifejezetten a stílusom ez a mászkálás, egy-két tetőről hiheteten kilátás nyílik. Vállalkozó szellemű egyéneknek kifejezetten ajánlom, adrenalin és esztétikum csodálatos elegye.

Szerinted honnan a legszebb a város?
Áder János teraszáról.
Mi neked a legkultikusabb hely a városban? Miért? A38, Akvárium-Gödör, Budai hegyek, parkok, kis utcák, rakpart, legendás kiskocsmák. Ezeken a helyeken voltam, vagyok és leszek még pár évig fiatal.
Jársz piacra? Melyikre? Igen, most már egyre tudatosabban. Zöldségben meg egy-két fajta húsban a Fény utcai piac nagyon jó, a Lehel piac is elég jó, az olcsóbb, viszont messzebb van, húsokért viszont érdemes elmenni speciálisabb helyekre vagy a csarnokba például vagy kinézni henteseket.
Neked van bevált hentesed? Bárányra tudok most egy nagyon jó hentest, a török hentest, ami a Ferenc körútra költözött.

Hol veszed a kenyeret?
Ott ahol lakom, de nem elég jó. Ha nagyon nem tetszik, inkább sütök.

Hol adják a legjobban a városban a legjobb ételt?
Most már egyre több helyen adnak napközben menüt, ez király, de azért elég felejthető ételek ezek. Így térül meg. Aki jót szeretne enni, én azt mondom, egyszer egy héten, vagy kevesebbszer, alkalomszerűen egy olyan helyre üljön be edédmenüzni, ahol nagyon figyelnek a minőségre, (és egyébként egy-két órával később a hasonló fogásokat már 5-6 ezer forintért lehet kérni), mert akkor garantáltan jót eszik. Amúgy meg köztes megoldás helyett, legyen a napi megoldás akkor olcsó.

Buda vagy Pest?

Élni Buda, mulatni mind2.

Hol az élet szerinted egy hétfő estén?Jó rég nem voltam hétfőn sehol, de a Monday-en tuti vannak.

Külföldi hatásokat látsz az elmúlt 2 évben?
Nem tudom, mi külföldi hatás ide és mi budapesti hatás külföldre.
Egy dolog (lehet több is), amit változtatnál?
Több bicikliút, autók kizárása a belvárosból, engedélyhez kötött városi autótartás. Nevetséges, hogy teljesen egészséges fiatal vagy középkorú emberek egyedül vezetnek 5 fős autókat. Van taxi, európai mércével mérve is bőven helytálló bkv, illetve bicikli, gördeszka, roller stb.

Ha nem Bp, hol laknál még? Miért?
Oxford, mert az egyik legszebb város Európában és tökéletes a mérete. Pécs, mert meleg van és közel van. Villány, Törökbálint mert közel van Budapesthez, valamint nyugodt és barátságos. Dunabogdány, mert a Dunakanyarban van, ami az egyik legjobb hely az országban. Los Angeles, mert zenei központ és ideális fények vannak klipforgatáshoz, és Gyenesdiás, mert közel van Keszthely és a Balaton.

Van kedvenc játszótered?
Mechwart liget.

Ha választanod kéne egy kerületet, melyiket mondanád?

Nem tudok választani. A budai kerületeket szeretem. Első, második, tizenkettedik, ezenkívül Pesten pedig ötödik, hetedik, a vigalmi negyed és a Gozsdu környéke.

Legjobb budapesti eldugott placc?
A bohémek kocsmája, a Margit híd budai hídfőtől pár utcára, északnyugatra. Nem tudom a rendes nevét.

Bicikli vs autó?
Bicikli.

Legszebb park Budapesten szerinted?
Szabadság tér.

Melyik a legfelszereltebb éjjel-nappali a városban?
A Szent Gellért téri a kis kiülőjével. Remek szendvicsek és borválaszték.