Budapesten égető probléma a megüresedett üzlethelyiségek sorsa, hiszen ezek nemcsak rontják az összképet, hanem egy adott környéket gyorsan el is értéktelenítenek. Erre próbál gyógyír lenni a „Rögtön jövök” program, amelyről György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes, Ughy Attila városképvédelmi és városfejlesztési tanácsnok, Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál stratégiai igazgatója, Szikszai Zsolt, Erzsébetváros alpolgármestere, Szatmáry Kristóf, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke és Finta Sándor főépítész tartott tájékozatót.

A cél elsősorban az, hogy az I., II., IV., VI., VII., VIII., IX. és a XVIII. kerület együttműködésével elinduljon egy olyan pozitív folyamat, amelynek során újra felvirágzik a városi kereskedelem a plázák falain kívül is. Ezek a bevásárlóközpontok elvették a fogyasztókat a belvárostól, aminek eredményeként a megüresedett ingatlanok látványa az évek során lassan teljesen természetessé vált. Szatmáry Kristóf, az információs holnap üzemeltetője, a BKIK elnöke szerint a folyamat még megfordítható. A projekt célja egyébként nemcsak a kereskedelem fellendítése, hanem az is, hogy a budapesti utca ismét a közösség tere legyen. A Fővárosi Önkormányzat 2012 tavasza óta foglalkozik komolyan a kiüresedett üzlethelyiségekkel, a „Rögtön jövök!” ötletpályázatot pedig idén márciusban indította el.

A projekt keretében sikeres magyar vállalkozásokat is bemutatnak híres hazai startupok (Prezi, Ustream, LogMeIn) segítségével, amelyek sikertörténeteinek ismerete segíthet abban, hogy minél több ember érezzen késztetést arra, hogy belevágjon egy vállalkozásba. A kirakatokat borító egységes arculati elemekkel – amelyekkel nem eltakarni akarják a helyiségeket, hanem fejleszteni a kereskedelmi és társadalmi tudatot – azt szeretnék kommunikálni, hogy egy-egy üzlethelyiségben akár saját sikertörténetek is születhetnek.Finta Sándor, Budapest főépítésze arról számolt be, hogy november közepétől egy galériát is üzemeltetnek a „Rögtön jövök!” program keretein belül a Kossuth Lajos utcában, amelynek célja az üres ingatlanok hasznosításának elősegítése. Hozzátette, hogy itt workshopok és kiállítások segítségével mutatnák be más nagyvárosok ingatlanmenedzsmentjének már jól bevált gyakorlatait.
A programhoz kapcsolódó, most induló internetes felületen bárki szabadon kereshet és kínálhat üzlethelyiségeket. A rogtonjovok.hu célja, hogy egy adatbázisban, bárki számára hozzáférhető módon, térképen kereshetően feltüntesse, naprakész és megbízható információt szolgáltasson, nyilvános feltöltő felületével kényelmes lehetőséget teremtsen az üres ingatlanok online megjelenítésére, ezáltal pedig közvetett gazdaságélénkítő eszközként elősegítse az üres üzlethelyiségek bérbeadását.