Régen gyógyszerként használták, szimbolizálta már az előkelő társadalmi státuszt, ma pedig a dietetikusok és a közvélemény jelentős hányada tekint rá veszedelmes ellenségként - mi az? A sort felesleges tovább folytatnunk ahhoz, hogy mindenki megfejtse: a cukorról van szó. Azt pedig szintén egy jó ideje tudjuk, milyen széles az a skála, amely az édes hozzávaló különböző  formáit listázza. Mától pedig nem kell azokért az endorfinbombákért sem megküzdeni, amelyekre az amerikai filmek, illetve sorozatok nézése közben csorgattuk a nyálunkat. A lelőhelyen jártunk.

A túlzás öröme

A The Candy Storeban található édességek mindegyike amerikai, illetve angol származású. Csokoládé, vaníliás kóla, gabonapehely, Willy Wonka cukorka, Herrshey’s cukorka, müzliszelet, rágógumi, chips, tea - a lista a szemnek végtelen, egyébként pedig folyamatosan bővül majd a Révay utca 1. alatt található üzletben is. A hangsúly persze nem csak a műfajokon van, hanem a garancián, hogy minden csomag pontosan azt rejti, amit várunk tőle. Köznyelven: különleges márkákkal hódít az édesség-oázis. A teljesség igénye nélkül említünk is párat azok közül a gyártók közül, akik általában a leginkább beindítják az édességre irányuló ingerenciát: Reese’s, Kellogg’s, Wonka, Cadbury, Arizona vagy épp a Kettle, a Snyder’s és a Walkers chipsek.

Itt minden tengerentúlibb, színesebb, ízesebb, nagyobb és csillogóbb, mint egy szokványos szupermarket polcain, amire a The Candy Store rá is erősít belsőépítészeti megoldásaival. Az üzlet legnagyobb erőssége mégis inkább az, hogy nagyon letisztult, könnyedén megtalálunk mindent, amit kerestünk, illetve azt is, amiről csak sejtettük, hogy nagyon vágyunk rá.Prágai tesó

Az üzlet fiatalos, lendületes, energikus, kicsit olyan érzések kerítik itt hatalmába az embert, mint a cukorsokk előtti utolsó stádiumban. A koncepció, a kínálat és az arculat egyébként teljes összhangban van a tulajdonos életkorával is. Gábor Prágában szeretett bele e franchise ötletébe, aztán nem is késlekedett, hogy minél előbb nyithasson. Csehországban egyébként már két üzlet is sikeresen működik.Budapesten a Bazilika közelsége egy olyan tényező, amelyet a Super Mariós játék extra gombáihoz hasonlíthatunk, a lokáció ugyanis egy olyan bónusz, amelyet minden a belvárosban rendszeresen sétálgató ember csak üdvözölni tud. Főleg, ha ajándékot keres, főleg, ha amerikást szeretne játszani, főleg, ha nagyon szomorú, vagy ha épp ünnepelni kell valamit!
The Candy Store Budapest (bezárt)Cím: 1065 Budapest, Révai utca 1.