Nem csak a pop up divat, hanem a magyar divattervezők ruhái is, a kettőt összerakni tehát minden bizonnyal jó ötlet. E gondolat mentén nyílt meg a la STORE a Klauzál tér 1. alatt, ahol a hazai ruhaipar ismert, és eddig még nem ismert szereplői is lehetőséget kapnak arra, hogy meglobogtassák tehetségüket a már befutott Laoni jóvoltából.

A pop up boltokra is hat egyfajta evolúció. Már nem csak arról szól a dolog, hogy megnyílik, elad, aztán bezár: manapság nem ritka jelenség, hogy a üzlet igenis masszív, fix, és jól láthatóan nem áll szándékában eltűnni a semmiben, ami miatt viszont mégis jogosult a pop up titulusra, az a mindig változó kínálat. Ezt a vonalat képviseli a Laoni új, árukészlet tekintetében abszolút kaméleonnak tervezett üzlete, a la STORE, amely kifejezetten a magyar tervezők ruháira szakosodott, és ahol helyet kapnak mind az ismertebb, mind pedig a még felfedezésre váró tehetségek darabjai.

A központi fekvésű Laoni Showroom nem először házigazdája ilyen ötleteknek, korábban ugyanis ez volt a VivArt Fesztivál egyik helyszíne is, ahol akkor is a hazai tervezők ruhái voltak a főszerepben.

A jelenlegi kezdeményezés azért jött létre, mert a magyar tervezők sokak szerint kiemelten tehetségesek, és annak ellenére, hogy rengeteg jó ötlet születik nap mint nap, a legtöbb tervezőnek gyakran lehetetlen körülmények között kell megküzdenie az első néhány lépéssel. A már befutott Laoni kapcsolati rendszere és tapasztalata segítségével viszont talán jut majd egy kis hátszél a divatipart megcélzó startupok számára is.

A Laoni termékek mellé első körben 18 vendégtervező 10-15 ruhával járult hozzá a változatos kollekcióhoz: 1975, Artep, Balint Sara Knit/Wear, Faludi G, Fibula, Franta Ági, Korényi Mariann, Moha Design, Nemesi Anna, NYD Design, Pápai Lilla, Pelso, Soie Essentielle, Szunyogh Viktória, Tamara Barnoff, Wildpastel, Zagabo, Zoe Phobi. Az ő munkáikkal augusztus 31-ig lehet találkozni, utána viszont új megnyitó keretein belül új tervezők érkeznek.

Fontos, hogy nem kell feltétlenül a boltban látható ruhadarabokban és kiegészítőkben gondolkodni. Az üzlet célja nem csak a ruhák értékesítése, hanem a kapcsolatteremtés is. Tehát ha valaki megkíván mondjuk egy Nemesi Anna által tervezett ékszert, de egy kicsit változtatna rajta, akkor a la STORE szívesen segít abban, hogy az ötletek megtalálják egymást.

Az üzlet egyébként minden héten készülni fog egyéb izgalmakkal is: rendszeresen szervezni fognak például egy úgynevezett Color Summer Sale-t, amelynek keretein belül egy adott hangulathoz kapcsolódó ruhákat gyűjtik egy helyre minden tervezőtől, 20% árengedménnyel ellátva. De ezen kívül Facebook-játékra is folyamatosan számítani lehet, amely természetesen arról szól, hogy mindig egy másik tervező ruháját lehet majd megnyerni.