Elkészült Budapest designtérképe applikáció és papír formájában is, amely a 10 éves Design Hét több mint 130 helyszínét mutatja be kategóriákra szedve, a résztvevők hasznos információival megspékelve. A tegnapi sajtótúrán kipróbáltuk az iOS-re, illetve Androidra egyaránt lefejlesztett appot egy kisebb designtúra keretében.

A Magyar Formatervezési Tanács megbízásából készült alkalmazás közel 17 kategóriában foglalkozik designközeli helyszínekkel, pontosabban azok földrajzi elhelyezkedésével, ezzel is megkönnyítve a Design Héten tájékozódni vágyókat.

A mintegy 130 különböző helyszín kategória, név és elhelyezkedés alapján kereshető, az egyes designpontokról pedig sallangoktól mentes alapinformációkat tartalmaz a DesignMap, amely külön öröm, amikor egy-egy bolt nyitva tartása vagy telefonszáma után vadászunk.

Az alkalmazás egyébként önmagában is egy jól sikerült designtermék, különösen szeretjük szép ikonjait, letisztult felépítését és az intróban megjelenő színezős játékot. Nem mellékesen a megjelenésért José Simon, a fejlesztésért pedig a Locato csapata felel.

A letöltéshez WiFi szükséges, ami a roamingoló külföldiek számára különösen kedvező, és mivel az app nagyrészt rájuk számít, a térkép offline módban is kényelmesen használható. Hasonló okok miatt ne lepődjünk meg, hogy az alkalmazás nyelve angol.

A Budapest Design Map egyébként klasszikus papírformában is létezik, ami megtalálható a Design Terminálban és a térképen szereplő pontokon.

A térkép kitüntetett szerepet kap az idén 10 éves, 2013. szeptember 27. és október 6. között megrendezésre kerülő Design Hét programjában is.