Bár az időjárás kevésbé kedvezett a strandoláshoz, több ezren keresték fel a Dagály és Palatinus Strandfürdőt, melyek elsőként nyitották meg kapuikat a budapesti strandok sorában. Új csúszdákkal, új szolgáltatásokkal, számos kedvezménnyel, családi jegyekkel, Strandváró nappal várják idén is a nap és a víz szerelmeseit a budapesti strandok.

Az újdonságok

A vizesblokkok és öltözők felújítása mellett a fő újdonság, hogy a Palatinus és RómaiStrandokon új óriáscsúszdák kerültek kiépítésre. Így a Palatinus Strandon található Magyarország leggyorsabb csúszdája. A bátrabbak akár versenyeket is rendezhetnek az időmérő órák segítségével. Szintén a Palatinus Strandon található az a csúszda, mely multimédiás elemekkel várja a fürdőzőket, így nemcsak a csúszás örömét élhetik át, hanem közben zenét hallgathatnak és fényjátékban gyönyörködhetnek. Míg a Római Strandon a nagyobbakat 3 különböző új óriáscsúszda, addig a kisebbeket – az iskolaév zárása után - egy vadonatúj játszótér várja.Minden fürdőben felújították a gyerekcsúszdákat és gondoltak a sportolni vágyókra is, számukra kültéri fitness gépeket telepítettek, a Paskál és a Pünkösdfürdőistrandoknál pedig kerékpártárolók várják a biciklivel érkezőket. Nem feledkeztek el a kisgyermekek védelméről sem, hiszen a gyerekmedencéket minden strandon részleges árnyékolóval látják el. A Palatinus Strandon található felújított termálmedence pedig május közepétől várja a pihenésre, gyógyulásra vágyókat.

Strandbelépők árai

Az idei strandszezonban is számos kedvezménnyel igyekeznek a strandokra csábítani a fiatalokat, családokat és a nyugdíjasokat, ezért csökkentett áron, jelentős engedménnyel várják őket. A Palatinus Strandon május 17-ig 10%-os, előszezoni kedvezményt biztosítanak a vendégek részére. A kitűnő bizonyítványt szerző, általános iskolai tanulóknak pedig ingyenes strandbelépővel kedveskednek.Figyelembe véve a budapesti lakosság árérzékenységét és a fogyasztói trendeket a strandbelépők árai minimális mértékben emelkedtek (100-400 Ft között). A szerdai StrandváróNapon akár 1.300 Ft-ért is hűsíthetik magukat a fürdőzők. A kedvezményes napon az alábbi strandok várják a fürdőzőket:

Dagály, Paskál, Római, Csillaghegyi és PünkösdfürdőiStrandfürdő.ProgramokA Széchenyi Fürdőben szombatonként több mint tíz alkalommal Szecska-party kerül megrendezésre, amelyen minden alkalommal más zenei műfaj (funk, soul, R’n’B, house, dance floor jazz, stb.) mutatkozik be. A részletes program és az aktuális információk folyamatosan nyomon követhetőek a Szecska, valamint az Imádom a budapesti strandokat!
facebook oldalakon.

A nyár folyamán, a tervek szerint megrendezésre kerül a Strandok Éjszakája program és számos, egyéb családi és sportrendezvénnyel színesítik a strandok életét.

A „Mozdulj rá!” óbudai szabadidős sportprogram sorozat keretén belül a

Csillaghegyi

és

Pünkösdfürdői

Strandokon

havonta egy alkalommal családi, illetve nyugdíjas sportnap várja az érdeklődőket.