A közösségi kertépítés jó dolog. A város bármelyik pontján, legfrissebben pedig Budán, a szépen kitavaszodott Horváth-kertben. Itt ugyanis van egy kis pavilon, amely 2010-ben épült a helyi önkormányzat gondozásában, és kis üresen állás és grillteraszvállalkozás után új bérlőt kapot az aKERT kávézó személyében. Az egy hónapja nyílt hely friss missziója és kezdeményezése volt a kertcsinosítás.

Délután három óra, buszok, autók mennek, jönnek, miközben a Lánchíd avagy a Tabán vonzáskörzetében fekvő (ki honnan nézi) Horváth-kert szépül: a frissen odaköltöző aKERT kávézó stábja, az Oázis kertészet, akik a palántákat hozták és a WeWood, akik pedig fából készítenek órákat friss növényekkel és egy almafacsemetével díszítik fel a kert oldalát. A kertépítés közösségi alapon történt, azaz bárki csatlakozhatott és örültek a segítségnek, a kezdeményezésnek pedig valószínűsíthetőleg újabb fordulói lesznek: egyre több színes növény kerül a domboldalra, hogy lehessen mit nézegetni (és szagolgatni) a 105-ösre várva vagy éppen vasárnapi chill közben.

Első állomásként körülbelül 200 elplántált növény (Bársony virág (Tagetes patula), Hamvaska (Cineraria maritima), Törpe dália (Dahlia decoretta), Szőlőfürt virág (Begonia semperflorens) került a talajba, amiben azt volt az érdekes, hogy mivel agyagos termőföldről van szó, a legoptimálisabb plántálás érdekében kávézaccal javították fel a kertrendezésszervezők. A kávézóból pedig ez elég könnyen elérhető, visszaforgatva a sok lefőzött kávé melléktermékét. A zaccos megoldásról egyébként Szijjártóné Juli kertészmérnök gyorstalpalt a helyszínen, miközben Gregor Bernadett összedolgozta a két anyagot.

A park nevét egyébként Szentgyörgyi Horváth Zsigmondról kapta (a család nevéhez kötődik a füredi Anna-bál is). Ő volt az, aki továbbvásárolta a helyet, és kikötötte, hogy játszóteret is kell létesíteni (miután 1862-ben, az Alagút megépültekor Buda városa vásárolta meg és alakította köztérré a parkot). A Horváth-kert alatt egyébként patak folyik el, csak az érdekesség kedvéért, persze befedve. A helyet így a 2010-ben ideépült pavilon és a frissen nyílt aKERT kávézó (az Anker't-tel ne tévessze össze senki) bérli, aminek feltett célja, hogy egy kis színt vigyen a Krisztina tér közelébe. Gyerekkel, gyerek nélkül, hangulatos hely, a szabad térre pedig egész nyáron szerveznek jazz-esteket.