A LOKALWEAR nagy örömmel mutatta be a szezon legfrissebb színeit: Elektro Sárga & Világos Szürke.Ha lépést szeretnél tartani a divattal és nyáron is a legjobb formádat hozd válaszd ezt az élénk elektro sárga színt, garantáltan feldobja majd a kedvenc alap darabjaidat.Ha a diszkrétebb elegánsabb színeknél maradnál nem nyúlhatsz mellé ezzel a hűvös világos szürke árnyalattal, remek választás ha szereted a klasszikus és naprakész divatot.

Három forrás

Kicsit brazil, kicsit amerikai és persze kicsit magyar. Ezen országok kultúrális hatásai vezettek egybefonódva a LOKALWEAR születéséhez. Olyan termékekkel szeretnének téged megajándékozni, melyek szoros kapcsolatban állnak egyes régiók kultúrájával, helyi kézműves technikáival és tradícióival, olyan gyöngyszemeket keresnek amik arra várnak, hogy leporoljuk őket. Újragondolva, modern köntösbe öltöztetve olyan portékákat teremtenek, melyek megérintenek és rég elfeledett szívet melengető emlékeket ébresztenek benned. Munkájuk során helyi közösségekkel és törekvő egyéni művészekkel dolgoznak együtt, akik maguk is eredeti és egyedi termékeket állítanak elő.

Kollekciók újratöltve

A LOKALWEAR eddigi kollekcióival szülőhazájának, Magyarországnak adózik tisztelettel. Elsők között a kortárs ékszerkollekció - Matyó Kollekció és a Csodaszarvas – Jószerencse Kollekció kerültek piacra. Diane Kappa amerikai formatervezővel együttműködve bemutatták a 100% organikus pamutból készült kapszula kollekciót, melyet a Matyó virágok és a Kalocsai riseliő inspiráltak. Tavaly került a nagyközönség elé a Kalocsai hímzett csipkéből, más néven riseliő csipkéből és fém ötvözéséből készült kollekció a Richelieu Kollekció.

A Richelieu kollekció

A Kalocsai csipke, másnéven a riseliő az egyik legismertebb az ősi, tradícionális magyar hímzések között. Nevét szülővárosáról, a Magyarország déli részén fekvő Kalocsáról kapta. A hímzés alapjait az 1900-as években egy helyi asszony vette át és kezdte el átdolgozni és ötvözni a helybeli népművészeti elemekkel.A LOKALWEAR célja, hogy a helyi hagyományokat és kultúrát új kontextusba helyezve egy szélesebb körrel is megismertesse. Ezért alkották meg ezt a romantikus kortás kollekciót, melyet Romsics Lászlóné (Vera néni) népi iparművész eredeti riseliői inspiráltak. Vera néni Homokmégyen, Kalocsa mellett él és alkot. Minden termék kézzel készült, Magyarországon.