A 2004. óta működő NVC méltán híres a hazai partikultúrában. A barátokból álló buliszervező csapat eddig 10 év működés után elérkezettnek látta az időt, hogy központosítsa magát egy helyen, ahol mindenkit szeretettel vár. Megnyitották a Központot, ami egyszerre iroda, kávézó és szórakozóhely.

Az NVC-ről mindenképpen elmondhatjuk, hogy már letettek valamit az asztalra. A budapestiéjszakában számtalan sikeres bulit lebonyolító csapat, többek között a Millenáris Teátrumban, a Merlinben, a Corvintetőn és az A38-on is hozzátett az éjszakához, mégis a sikereket marcona felhők árnyékolták be: nem volt ugyanis saját otthonuk. Ahogyan az először egoistának tűnő, de közel sem az egész univerzumra utaló név is mutatja, ez most megváltozott; megnyitott a Központ.

A Központ építési munkálatai már a tavalyi évben elkezdődtek; a régebben irodaként funkcionáló helyiség falai lassan leomlottak, újrarendeződtek, és a helyükön kialakult a jelenlegi kétszintes hely, tágas terekkel, néhol romantikus beülőkkel, széles ablakpárkányokkal és egy ittasan valószínűleg elég veszélyes csigalépcsővel.

A hely önmagában szerény, egyszerű, szándékosan kerül minden romkocsmára, vagy elcsépelt trendre utaló dizájnt. Az asztalok és olvasólámpák napközben egy csendes kávézóra emlékeztetnek, amely hangulat estére átalakul, amikor a zene és a partifények is beindulnak. Ilyenkor előbújnak a rejtett titkok, például az, hogy a pult előtti tér az amerikai konyhák koncepciója mentén lett akadálymentesre kialakítva, hiszen minden jó buli itt történik. A dizájn egyébként az egyik csapattag és barátnője szellemi tevékenységének térbeli kitüremkedése. Az ő nevükhöz fűződik még ezenkívül a megújult Corvintető arculata is.

Egy funkciója viszont nem változik a Központnak egyik napszakban sem: ez a NVC hivatalos irodája, ahonnan az egész buliszervezés történik, ami jót jelent; a csapat eddigi történetének tükrében nem kell valószínűleg attól tartani, hogy visszhangos lesz a hely esténként. A Központ az éppen díszburkolattal ellátott sétálóutcává egyedfejlődő Madách Imre úton található, nagyjából a Teleppel szemben, amely jó időben terasszal is bővül majd. Emiatt egyelőre sem a szomszédok sem pedig a környező helyek nem húzzák a szájukat, hiszen mindenkivel baráti a viszony.

Ennivalók terén a jövőben sem lesz ez központi hely, az étlapot a szendvicsek és a rágcsálnivalók sajátítják majd ki, italok terén viszont egy stabil középkategóriás italválasztékra lehet számítani Aranyfácánnal és többféle borral. A gyömbérsörök és egyéb üdítőitalokkal azonban mindenféleképpen kitűnik majd a Központ, a csapat ízlésének köszönhetően.