Kiszabadulásunk mikéntje persze titok marad; senkinek nem könnyítjük meg a dolgát. Detectivity a békés őrület neve, melyet a Margit körút 56. szám alatti lakásban játszhatnak mindazok, akik szeretik a nyomozást, a kódfejtést, vagy egyszerűen csak megunták az otthoni Activity partykat. Bár a sztori sem utolsó, de a főszereplők mindenképpen ti lesztek. Két óra izgalom, rengeteg talány és ígéretes újdonságok is várnak rád, miközben nem árt az idővel is jól gazdálkodni.

Nem félsz, keresgélsz

Van egy megbízás, de szerencsére nem vagy rá egyedül. Minimum három ember kell ugyanis a sikerhez, de akár hatan is részt vehettek a nyomozásban. A történet legjobb esetben is csak a legvégén áll majd össze, de az apró részletek megfejtése mindig a következő nyomra vezetés jutalmával kecsegtet. A sztori egész, a végcél is egy, de vannak véletlenek. Azaz, a jó észjárás kis szerencse, éles látás nagy mázli, mega logika alacsony mértékű beleélő képesség párosai mind bejöhetnek.Szobafogság boom

A kijutós játékok szaporodási rátájából arra lehet következtetni, hogy lételemünk lett a kihívás ilyen formája is. Budapesten a ParaPark indított, a MindQuest folytatott és a Szobafogság a legújabb képviselőjük. A Detectivity más, mert nem elsősorban a feszültségen, sokkal inkább a detektív szerepen van a hangsúly. Persze várható egy jó adag szabadulás vágytól fűtött energia is a levegőbe.Egyszeri buli?Hosszan: van folytatás. Lesz ugyanis egy második szoba is február végétől, ahol az ötletgazdák/tervezők/írók variálható térrel, azaz több féle játékkal készülnek majd. A nyomozó pálya készül, és a szervezők már most izgulnak. Egyébként minden egyes csapatnál is így van ez, hiszen nincs két egyforma útvonal.