A BKK mai napon hivatalosan is bemutatta a budapestieknek a Szent István Bazilika előtti karácsonyi vásáron is kiállított új Mercedes Citaro busztípust. A jármű annak a típuscsaládnak a tagja, amelyből 2013 májusától összesen 150 darab áll majd forgalomba a fővárosban.

A BKK-nak szigorú elvárásai vannak a gyártó és az üzemeltető felé, és komoly szankciórendszer nyújt biztosítékot arra, hogy a legmodernebb igényeknek megfelelő járművekkel a fővárosi utazóközönség az elvárt minőségű szolgáltatást kaphassa meg. Az alacsonypadlós Mercedes-Benz Citaro 2 típusú járművek az új buszüzemeltetési modell keretében állnak forgalomba 2013 májusától a fővárosban.
A beszerzésnek köszönhetően megszűnhet a súlyos járműhiány Budapest autóbusz-közlekedésében, és hét év után először állnak forgalomba új buszok. A 2013 májusától ütemezetten, három hónap alatt forgalomba álló 150 új autóbusszal Budapest tömegközlekedésének évtizedes lemaradását csökkenti a Főváros és a BKK.

A kiállított busz – amelynek kialakítása még nem egyezik meg a jövőre érkező járművekkel, azonban így is segít képet alkotni az új járművekről – a karácsonyi vásár végéig tekinthető meg a Szent István Bazilika mellett.