A Preston egy hely, ahol Mészáros Andrea sok fantáziával, rengeteg türelemmel, a legmodernebb technikával és különleges alapanyagok felhasználásával foglalkozik azzal, hogy tortákat süssön a kívánságokból. Az édes íz variánsait elképesztő formákba önti, hogy az ünnep során a torta már a látványával eltelítse az érzékeinket.A legjobb pedig az, hogy a Prestonban akár mi is kipróbálhatjuk, hogy fest a cukor, mitől olvad a vaj, és hogy áll az a bizonyos hab.

Londoni receptA Preston nem cukrászda, illetve itt nem is készülnek sütemények vagy hagyományos desszertek. A torta-manufaktúra kifejezés azt takarja, hogy Mészáros Andrea megrendelésre készíti az egyedi tortákat. Andrea Londonban szerzett mesterlevelet, majd különböző technikák elsajátítását is hazahozta magával, hogy budapesti üzlete ne csak itthon legyen egyedülálló, hanem valóban nemzetközi színvonalat képviseljen. A Dessewffy utcai műhelyben készülnek a főként esküvői, születésnapi, keresztelőre szánt csodák. Nem is kell élőben látni a „sütiket”, sokan már a fényképek alapján azt találgatják, milyen alkalomhoz lenne méltó egy Preston torta.

Inspiráló porcelánokA Kalocsai Kollekciót nehéz überelni színek és formák terén egyaránt, de a tortákat, illetve azok díszítését igazából bármilyen motívum inspirálhatja. Van, hogy a megrendelőtől érkezik az ötlet, de Andrea gyakran kap szabad kezet. A szabály valami olyasmi, hogy sem Thomas a gőzmozdony, sem Ariel, sem pedig a marcipán mint alapanyag nem szerepelhet a megrendelő listán. Cupcake, virágok, csipkék, gyöngyök, masnik és színek viszont minden mennyiségbenszerepelnek a kínálatban.

Az ízekről annyit, hogy a madagaszkári vanília, a belga csokoládé, vagy például a kókuszos tészta közé, többek közt narancsvirág, levendula, mangó, fahéjas cappuccino krém kerülhet.

Süssünk, süssünk kistortátÁltalában hónapokkal előre meg kell rendelni a Preston tortát, de bármikor betérhetünk az üzletbe körülnézni. Elképesztő Andrea repertoárja, de leginkább mégis úgy érdemes mennünk, ha egybekötjük egy cupcake készítő workshoppal. Általában lánybúcsúkat, szülinapokat, legfeljebb négy fős, habzóboros kreatív bulikat szerveznek ide.

Mi is kipróbáltuk, fejenként négy masnis, rózsás, pöttyös, csokis, vaníliás, habos, lapos kis tortát készítettünk. Talán már a műfajnak és Andrea szavainak köszönhetően is mesésen éltük volna meg az alkotást. Az pedig, hogyha maszatos lesz a kezed, elég csak lenyalni, biztosan nem csak a kisgyerekek álma.
Preston House (bezárt)
Cím:

1052 Budapest, Galamb utca 5.