Nemesi Anna alig egy hete nyílt, műhellyel egybekötött üzlete főként azért tetszett meg nekünk, mert sikerült olyan hangulatúra alakítani, amilyet az ékszerek is képviselnek. Azok a gyűrűk, medálok, nyakláncok, fülbevalók és karkötők, amelyek mindegyike egy nemes kis darab Anna fantáziájából.Gyereklélek és merész vonalak ezüstbe foglalt békés kapcsolata jelenik meg a Nemesi Anna kirakatban, illetve a Bástya utcában tett látogatás után bárkin!

Sétáltass kutyát az ujjadon!Anna majdnem akkor kezdett el ékszerekkel foglalkozni, mikor még meg sem született, hiszen az apukája révén a vérében van az ötvös mesterség. Persze voltak az életében rajzolást-varrást-horgolást favorizáló időszakok, de már évek óta egyértelmű az ékszer szerelem. Az aranyműves szak elvégzése után, egy féléves kiegészítő képzés következett; majd hamar sor került Anna első önálló kiállítására is, 2011-ben az Ötkertben.

Szerintünk a leginkább nemesiannás ékszerek a gyűrűk és a medálok. Van, hogy egy állatka kerül az ujjunkra, de kis túlzással akár egy egész sztorit is hordhatunk a kezünkön; pálmafákkal, kutyasétáltatással, egyéni kívánságokkal.ÖtvösbarkácsNemesi Anna neve már a bolt előtt is az ezüsttel fonódott össze, és ez most sincsen másként. Így az anyagbeszerzésnél legalább kompenzálni tudja a elkészítés bonyulultságát, hiszen bár réz és arany is akad a raktárban, azért az ezüst abszolút túlsúlyban van.

Ahogyan a rengeteg szerszám is, amiből egy-kettőt fel is ismerünk az általános iskolai technika órának hála. Ebbe a kategóriába tartoznak például a reszelő, a fúró, a satu, vagy a fogók, de bőven van itt olyan típus, ami csak nyomokban láttunk eddig. Anna estében nonfiguratív és valós dolgokat ábrázoló minták nyomaiban.

FénylőmattAz ezüstöt nem csak a minták teszik érdekessé a Bástya utcai üzletben, hanem a felületével is szép variációk történnek. A Van olyan ékszer, ami teljesen fényes, és olyan is, ami azért matt, mert csak szálasan csiszolt. Ékszerbe fogalmazott rénszarvasok, pálmafák, kis kert és lakóház, az áraik pedig főként munkaórafüggőek. Vannak napokat igénylő apróságok, és viszonylag gyorsan készülő ékszerek is, így ilyen szempontból is széles skálán válogathatunk. A legolcsóbb gyűrű például 7000 forint, a legdrágább 40 000 és a medálok is hasonló áron kaphatók. Különösen várjuk a karácsonyt!