Edzőterem tesztelésbe fogtunk a pesti oldalon, és minden nap újabb gym-ről rántjuk le a leplet. Január lévén egyre több mindenki beszél a már klisévé ismételt ígéreteiről a rendszeres mozgásról és az egészséges életmódról. Ezen felbuzdulva utánajártunk, hogy a pesti oldalon milyen lehetőségek adódnak a legnagyobb edzőtermekben, ahol sokkal inkább a kényelem, a luxus uralkodik, és kevésbé fájó elmenni edzeni nap mint nap. Ötödik napon a Life 1 Wellnessbe látogattunk el.

A Life 1 Wellness a Corvin negyed üdvöskéje, amely egy évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit közönségének. A 3 szintes komplexum összesen 3000 nm-en ad lehetőséget a sportolásra, no meg a kikapcsolódásra. A modern géppark mellett számos csoportos órát látogathatunk a spinning teremben, illetve másik két studióban, majd az uszodarészlegen pihenhetjük ki magunkat edzésünk után. A VIII. kerület legnagyobb edzőterme elsősorban környéki lakosokat, egyetemistákat és külföldieket vonz fiatalos zöld-kék stílusával és műfüves beltereivel. A kártyás belépő kártya, az öltöző “kapszulái” mind-mind a modern lendületességet sugallják, amelyekhez tökéletesen illeszkedik a Life 1 Wellness természetközeli életérzése hatalmas üvegfelületeivel. A plusz szolgáltatások között szerepel az ingyenes gyermekmegőrző, amelyet akár egy napijeggyel is igénybe vehetünk.

1. Fitness 10/9Az erősítő szint 57 embernek ad lehetőséget az izomnövelésre Star Trac gépeivel, amely mellett a stretching részen a Technogym két speciális nyújtókerekén tudunk lazítani izmainkon. Emellett külön szint szolgál a cardio edzéseknek, amely többek között 18 db Frevola futógéppel van felszerelve. Külön érdekessége ezeknek a gépeknek, hogy rendelkeznek egy játék funkcióval, ahol az LCD kivetítőn végig kell futnunk egy pályán, ahol bónuszokat szerezhetünk, viszont az egészségtelen ételek megszerzésénél nehezebbé válhat a munkánk. Az LCD kivetítők mellett USB csatlakozókat is találhatunk, így végképp magunk dönthetjük el, hogy mit szeretnénk nézni és hallgatni futás közben.2. Csoportos órák 10/10A Life 1 a csoportos órák “sztárja”, ha lehet ilyet mondani, hiszen számtalan ismert oktatóval találkozhatunk itt. Kiss Orsolya, azaz “Kisó” is tart edzéseket, de ha valakit kevésbé mozgatnak meg a nagy nevek, akkor jobb ha vet egy pillantást az órák széles skálájára. Ha az alakformáló, step, spinning “klasszikus” órákat nem számítjuk, akkor a városban itt találjuk a legtöbb féle órát. Ha kedvet érzünk egy kis afro dancehez, vagy aqua fittnesshez, hot ironhoz, hip-hop-hoz, netán egy kis callaneticshez, akkor itt a helyünk! Anyukák figyelmébe ajánljuk a gyerek aerobic órákat és az úszásoktatást.3. Wellness 10/8Külön uszodarészleg nyújt lehetőséget a kikapcsolódásra egy uszómedencével, pezsgőfürdôvel és szauna részleggel. A 22 méter hosszú panoráma medencét egy üvegfelület választja el a külső zöld növényzettel borított kerttől. Így talán még közelebb érezhetjük magunkat a természethez. Emellett itt tudunk résztvenni a vízi csoportos órákon is, de ha megfáradnánk a pihenőágyak valamelyikén kényelembe helyezhetjük magunkat. Az uszodarészlegben kap helyet a pezsgőfürdô és a szauna is, ahol aroma-, finn szauna és a gőzfürdő közül választhatunk.

4. Szolgáltatások 10/10Extra szolgáltatásokban rendkívül gazdag a Life 1, igy a “szokásos” BIO büfé, ingyenes parkolás mellett a gyermekmegőrzéstôl kezdve a kozmetika, 3D szempilla, hullámágy, TRX és az XBODY opciók közül választhatunk, mindamellett, hogy külön “medical” rész foglalkozik orvosi állapotfelméresekkel és vizsgálatokkal.5. Öltöző/tisztaság 10/2Az öltözők mágneskártyával működnek, tetszés szerint akármelyik szekrényt választhatjuk a modern darabokból. A zuhanyzóval ellátott öltözôk minden igénynek megfelelnének – szelektív hulladékkosarakat is találunk itt – ám látogatásunkkor a tisztasággal akadtak problémák. A mosdók szélein felgyülemlő kosz és a zuhanyzóban talált számtalan hajcsomó számunkra megmagyarázhatatlan jelenség volt egy ilyen szinvonalú edzőteremben, az pedig még inkább, hogy a takarítónő ennek láttán miért fordult ki az öltözőből.

6. Hangulat 10/9A Life 1 tagadhatatlanul rendelkezik egy fiatalos hangulattal, amely főként a belsőépítészetnek és a vendégkörnek tudható be. Az élénk, inspiráló színek mindenhol visszaköszönnek, a nagy üvegfelületek pedig olyan érzést keltenek, mintha mindvégig kint lennénk a szabadban. Dinamizmus és frissesség jellemzi a helyet, igazán inspiráló környezet egy kis sportoláshoz, vagy pihenéshez!7. Ár 10/7A napijegyek és bérletek árát az határozza meg, hogy délután három óra előtt, vagy az esti órákban is szeretnénk-e edzeni. Ha nem tudjuk bevállalni a korai órákat, akkor kicsivel magasabb árat kell fizetnünk: napijegyek esetében pár száz, mig a bérletek esetében pár ezer forinttal. Napijegyek 1100 forinttól kezdődnek, az “All in” havi bérlet pedig 15 900 Ft-ba kerül, amely 18 900 Ft-ig mehet fel az esti órákban edzőknek. Személyi edzések 3490 forinttól indulnak, és egy 30 perces masszázsért is ennyit kell kiadnunk.További edzőterem tesztek: