Bár nemrég írtunk már a házhozrendelt ebédekről, a napokban rátaláltunk Budapest egyetlen közösségi, vegán, politikai konyhájára, amit nem bírnánk nem megosztani Veletek. Brigi és Ramóna  aktivisták két éve dolgoznak  Kakadu Kitchen ebéd házhozszállításon, ami sacc per kábé két hete indult el újra élesen.

A koncepciójuk az, hogy baráti szolgáltatásból friss, egészséges, szezonális vegán menüt szállítanak házhoz. Az ötlet részben az aktivista múltjukból jött. A lányok egész hamar kezdtek utazgatni a világban. Ezek a találkozók, tüntetések, megmozdulások jó alkalmak voltak arra, hogy megtanulják a multikulturális vegán konyhát.Ezekben a közösségekben fontos, hogy tudatosan étkezzenek, tudatos alapanyagfelhasználással főzzenek. De mit is jelent pontosan az, hogy vegán? Az az a konyha, étkezési kultúra, ami teljes mértékben kiiktatja az állati eredetű alapanyagot. Ugyanis a gondolat az, hogy ha csak azt a mennyiségű vízet és táplálékot, amit a nagyüzemi állattenyésztő iparban használnak fel például tápos csirkék ellátására, odaadnák a komoly folyadék és élelmiszer hiányban szenvedő területeken élő embereknek, akkor kapásból minden valamivel jobb lenne. De az biztos, hogy igazságosabb.Tehát Brigi és Ramóna elhatározták, hogy kedden, szerdán, csütörtökön főznek a barátaikkal vegán napi menüt, amit biciklivel széthordanak az érintetteknek. Ha biztosra akarunk menni, érdemes előző nap megrendelni, de akár aznap érkezett telefonos rendeléseket is kiszállítanak.Amellett, hogy izgalmas világkonyhát csinálnak, kifejezetten odafigyelnek a szervezet számára fontos minőségi alapanyagokra és a szezonalitásra. A fogásaik laktatóak és összetett ízvilágúak. Három fogást szállítanak ki, főétellel, desszerttel, levessel, smoothie-val, salátával, épp ahogy jön, így az ebéd végén még egy nem vegán fogyasztónak sincs hiányérzete.
Mivel a lányok nem főállású szakácsok, hanem főállású aktivisták, akik egyébként imádnak főzni, ezért csak heti háromszor etetik vegánul az arra fogékonyakat. Szabadidőjükben a politikai és társadalmi problémákra rávilágítás mellett cateringeket csinálnak bulikra, tüntetésekre, rendezvényekre.Az egyik legszimpatikusabb tevékenységük, amikor elkérik a boltokból a csomagolássérült, vagy hivatalosan lejárt, de egyébként "kutya baja" élelmiszereket, és azokból főznek a rászorulóknak, vagy olyan induló szervezetek támogatnak, akiknek még nincsen anyagi hátterük. Ezt főleg a Food Not Boms-on keresztül szervezik.
Egyszóval ajánljuk őket vegánoknak és húsevőknek egyaránt. Párszor egy héten mindenképpen érdemes nem gyorsétteremben vagy szupermarketben elkölteni az ételre szánt forintot.