Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

shopping

Mestersége címere: cipész

Nyáron nincs akkora szezonja a cipőjavításnak, mint jeges időben, de ilyenkor is az egyik legkeresettebb mesterember a cipész. Aki Budapesten él, az jó eséllyel rátalál egy szakemberre, aki ahhoz ért a legjobban, hogy kedvenc lábbelink újra be tudja tölteni funkcióját vagy épp visszanyerje eredeti szépségét. Közeleg a Mesterségek Ünnepe, így bemelegítésként ellátogattunk a Hercegprímás utca 19. szám alatti csaknem 80 éves cipész üzletbe.

Ha a Mister Minitből kidobjákHa felszalad a harisnyánk már egészen biztosan nem rohanunk felszedetni azt a közeli Aranypókba. Van, aki azt sem tudná helyesen megtippelni, hogy a műveletnek a nejlonharisnyához van köze. A cipőjavítás az más. Értékes cipőinknél csak legjobb lábbelink ér többet, amelynek épségéért hajlandóak vagyunk feladni a lecserélem, már úgyis untam, nem ér annyit, hogy megjavíttassam elvet. Egy-egy elkopott sarok, elszakadt pánt vagy sérült talp miatt még általában nem akarunk megválni a cipőinktől. Erre épít a Mister Minit, illetve inkább arra, hogy vannak időt, különösebb szaktudást vagy energibefektetést nem igénylő javításra szoruló cipők is. Ha nem pár perces az ügy, akkor meg irány a Cipész.Cipész múlt, jelen, jövő nincs

Mi a Hercegprímás utca 19. szám alá mentünk, ahol már 76 éve működik cipész üzlet a 2007-ben díjnyertes cégér égisze alatt. Apáról fiára szállt a mesterség 26 évvel ezelőtt, azóta dolgozik itt Cservák Antal munkatársával, illetve feleségével együtt. Tőle tudjuk meg, hogy nem az igény hiánya miatt bizonytalan a cipész mesterség jövője, hanem a megfelelő képzés, illetve a szakemberek anyagi feltételei miatt.

Míg pár évvel ezelőtt érettségi után két éves 80%-ban gyakorlati képzést jelentett a cipész szakma kitanulása, ma két hónapos gyorstalpalón képezik a mistereket. A Minit-be tökéletesen megfelelnek, a cipészmester meg örülhet a direkt marketingnek, hiszen a nehéz eseteket egyből hozzájuk irányítják a frissen-gyorsan kvalifikált szakik. Gond akkor van, ha a cipészeknek nem saját tulajdonuk az üzlethelyiség, ahol dolgoznak és képtelenek kifizetni a bérleti díjat.Vadi új Guccit a cipészhezA Hercegprímás utca az egyik legjobb hely egy cipész számára. Az általunk választott üzlet esetében azért is, mert már a 20. század elején elkezdődött a vendégkör kialakítása. A környező bankokból meg is maradt a vendégkör, persze a kártyás ki-be léptető rendszer megváltoztatta a gyorsan kiugrunk intézkedni rutint.

Turista szempontból is szerencsés a Bazilika közeli elhelyezkedés. Mikor ott jártunk, épp egy kínai turista szerette volna, ha legújabb Gucci szerzeménye bőrtalpát olyanra cserélik, amiben nem garantált a gerincsérülés egy-egy macskaköves szakasz után. Megoldás van, és egy halk megjegyzés is, amit már csak mi értünk meg: szegény hölgyet valahol nagyon becsapták, mert Gucci ilyen talpragasztást száz százalék, hogy nem készít.

Hasonló tartalmak

Shopping

Új kulináris zarándokhely a MOM Parkban – Megnyitott a Bocca Gourmet Stories

?>

200 négyzetméteres gourmet-üzlet nyitott a MOM Parkban a hazai és a nemzetközi delik legjavával – megnéztük a Bocca Gourmet Storiest.

Sapkát, sálat, balaclavát! – Bohém, egyedi tervezésű kiegészítők a téli depi ellen

?>

Vészeljétek át a telet bohém és stílusos sálban, sapiban, balaclavában vagy puffer kendőben – 14 tervezőt vadásztunk össze nektek!

Shopping

ReClaim Vintage – Advent Night Shopping

December 3-án, advent első vasárnapján hosszabbított nyitvatartással, este 23:00-ig várnak a Király utca új vintage boltjában, a ReClaimben. Lesz süti, karácsonyi zene, és 15% kedvezmény jár minden teljes árú termékre, amennyiben a kasszánál bemondjuk a Rudolf jeligét.

Neked ajánlott

A